"Треба жити далі". Переселенці з Луганщини відновили бізнес у Кропивницькому

"Треба жити далі". Переселенці з Луганщини відновили бізнес у Кропивницькому

"Треба жити далі". Переселенці з Луганщини відновили бізнес у Кропивницькому
. Суспільне Кропивницький

Подружжя з міста Сєвєродонецьк Луганської області Віталій та Бажена Сайяни, переїхавши у Кропивницький, відновили свій бізнес – відкрили кав’ярню. Суспільному розповіли, що обладнання для приготування кави вивозили з-під обстрілів.

З рідного міста Віталій з родиною виїхав 13 березня, залишивши там чотири кав’ярні: "Жили добре, розвивали бізнес, планували відкривати нові заклади. Все було класно до 24 лютого".

Кропивницьку кав’ярню відкрили у травні, розповів Віталій Сайян, коли зрозуміли, що можливості повернутися додому немає: "Чим довше ми б відтягували цей момент, тим було б гірше для нас. Ми зрозуміли, що немає будинку, немає нічого. І треба починати жити далі".

Кавовим бізнесом чоловік зайнявся 2017 року. У власну справу на новому місці, з його слів, вклав близько п’яти тисяч доларів: "Оренда, меблі, додаткове обладнання, закупка сировини. Потім розпочали пошук приміщення".

У кав’ярні Віталій почепив прапор України. Так, сказав, висловлює свою віру в перемогу українців у війни з Росією.

У кавовому бізнесі чоловіку допомагає дружина. Зі слів Бажени Сайян, над відновленням бізнесу у Кропивницькому довго не думали: "Треба платити податки і квартира не безкоштовна. Не хочемо бути нахлібниками для держави".

Розповіли, вже мають постійних відвідувачів і, після перемоги України, планують залишитись у Кропивницькому і тут розвивати свій бізнес.

Читайте також

Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері , Телеграм, Інстаграм та Ютуб
На початок