Польща завершує будівництво бар’єра на кордоні з Білоруссю

Польща завершує будівництво бар’єра на кордоні з Білоруссю

Польща завершує будівництво бар’єра на кордоні з Білоруссю
. Фото: bialystok.pl

У Польщі добігає кінця зведення захисного бар’єра на кордоні з Білоруссю, яке стартувало ще у січні.

Про це повідомляє пресслужба Прикордонної служби країни.

"25 січня розпочалося зведення фізичного бар'єра на кордоні. Сьогодні робота над ним добігає кінця", — йдеться у повідомленні.

Як зазначили в установі, роботи з будівництва захисних споруд тривало п’ять місяців.

"Авторський нагляд та пусконалагодження здійснювалися інспекторами будівництва — офіцерами та співробітниками Прикордонної служби", — зауважили у службі.

Довжина захисного бар’єра сягає 186,25 кілометра. На нього витратили 49 тисяч тонн сталі.

Війна. Усі останні новини

Що відомо

  • 24 серпня міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що Польща планує побудувати огорожу заввишки 2,5 метри на кордоні з Білоруссю.
  • Наприкінці січня 2022 року Польща розпочала будівництво огорожі на кордоні з Білоруссю. Вздовж кордону зведуть стіну завдовжки 186 кілометрів, аби стримувати мігрантські потоки. Нове загородження загальною довжиною 186 км та висотою 5,5 м має бути готовим у червні.
  • Раніше поівдомлялось, що станом на 3 червня у Польщі на кордоні з Білоруссю збудували вже 120 кілометрів огорожі. Паркан був запланований для стримування мігрантських потоків.
  • 19 червня на територію Польщі з Білорусі намагався потрапити 21 нелегальний мігрант, серед яких зокрема громадяни Марокко, Сенегалу та Індії.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 127. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок