18-річний українець Фельфнер відібрався на дорослий чемпіонат світу з легкої атлетики, але знявся. Чому він це зробив

18-річний українець Фельфнер відібрався на дорослий чемпіонат світу з легкої атлетики, але знявся. Чому він це зробив

Ексклюзивно
18-річний українець Фельфнер відібрався на дорослий чемпіонат світу з легкої атлетики, але знявся. Чому він це зробив
. Артур Фельфнер. Фото: European Athletics

Ексклюзивний коментар Артура Фельфнера для Суспільне Спорт.

18-річний Артур Фельфнер - лідер збірної України з метання спису та один з найсильніших юніорів у цій дисципліні. У 2021 році він став чемпіоном Європи серед юніорів (до 20-ти років) та віцечемпіоном світу у цій ж віковій категорії.

А уже в 2022 році Фельфнер кілька разів оновив свої особисти рекорди, наближався при цьому до абсолютного рекорду України. Його найкраща спроба була встановлена в червні у Словаччині - 84.32 метри. Це п'ятий найкращий результат в історії України загалом, лише два метальника показували кращі результати.

Читайте також: 18-річний українець Фельфнер показав топ-2 результат в історії Європи у метанні спису серед юніорів

Такі результати дозволили 18-річному Фельфнеру суттєво піднятися в світовому рейтингу. На момент закриття кваліфікаційного періоду на дорослий чемпіонат світу Артур йшов на 26-му місці у світовому рейтингу, що дозволило йому завоювати місце на світовій першості.

Суспільне Спорт - ексклюзивний транслятор чемпіонату світу з легкої атлетики в Україні. Дивіться трансляції наживо на сайті Суспільне Спорт, а також на регіональних телеканалах Суспільного з 15 по 24 липня.

Для відбору на ЧС-2022 з легкої атлетики потрібно було або виконувати норматив, або добиратися за рейтингом. Артур Фельфнер потрапив у список відібраних саме за другим показником. Він мав стати наймолодшим атлетом у секторі для метання спису на ЧС-2022.

Утім, трохи пізніше біля його прізвища з'явилося "знявся". Суспільне Спорт звернулося за коментарем до Артура Фельфнера, аби дізнатися причину зняття з дорослого чемпіонату світу.

"Ми з тренером вирішили знятися, адже [на дорослий чемпіонат світу] потрібно було летіти в США і перебувати там ще днів 10. Це дуже довго, у мене не було б часу на підготовку до свого чемпіонату світу серед юніорів (до 20-ти років). А саме ці змагання для мене важливіші", - відповів Фельфнер.

Юніорський чемпіонат світу з легкої атлетики (до 20-ти років) відбудеться в Колумбії на початку серпня. Змагання у секторі метання спису відбудуться 1 серпня - кваліфікація та 3 серпня - фінал.

Суспільне Спорт - ексклюзивний транслятор юніорського чемпіонату світу з легкої атлетики. Дивіться трансляції наживо на сайті Суспільне Спорт з 1 по 6 серпня.

Після юніорського чемпіонату світу Фельфнер планує виступити на дорослому чемпіонаті Європи, який відбудеться в Мюнхені.

Хто такий Артур Фельфнер

  • 18-річний український легкоатлет з Київської області, що виступає у метанні спису.
  • Фельфнер - чемпіон Європи-2021, а також срібний призер чемпіонату світу-2021 у метанні спису серед юніорів.
  • 84.32 метри - особистий рекорд Фельфнера у метанні спису. Це також юніорський рекорд України та п'ятий найкращий результат узагалі в історії України.
На початок