У Мукачеві прибрали погруддя Пушкіна та меморіальну дошку поета біля однієї зі шкіл

У Мукачеві прибрали погруддя Пушкіна та меморіальну дошку поета біля однієї зі шкіл

У Мукачеві прибрали погруддя Пушкіна та меморіальну дошку поета біля однієї зі шкіл
. Фото: Facebook / Мукачівська міська рада

У Мукачеві (Закарпатська область) позбуваються російсько-імперського минулого. 6 квітня було проведено демонтаж погруддя Пушкіна та меморіальної дошки із ЗОШ №1. Про це повідомляється на Facebook-сторінці Мукачівської міської ради.

Також школа відмовляється від імені О. С. Пушкіна – наразі управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради займається процедурою відмови від раніше присвоєного імені юридичної особи.

Це було зроблено у межах "заходів з дерусифікації у зв’язку з військовою агресією Росії проти України", заявила міська рада Мукачево. Комунальному підприємству доручено забезпечити зберігання погруддя і меморіальної дошки.

"Демонтовані пам'ятки передають в комунальне підприємство на зберігання. У місті планують знести ще 5 об'єктів — це пам'ятники, меморіальні дошки та пам'ятні знаки. Рішення про їх демонтаж мають прийняти на наступному засіданні виконкому. Демонтувати пам’ятники та пам’ятні знаки мають комунальники", — про це Суспільному повідомив речник Мукачівської міської ради Владислав Микита.

Війна — усі останні новини

Читайте нас у Facebook: головні новини культури України та світу

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок