Українське видавництво вирішило більше не перевидавати книжку про Ангелу Меркель

Українське видавництво вирішило більше не перевидавати книжку про Ангелу Меркель

Українське видавництво вирішило більше не перевидавати книжку про Ангелу Меркель
. Фото: Вокс Україна

Видавництво "Лабораторія" не видаватиме біографію ексканцлерки Німеччини Ангели Меркель авторства Кеті Мартон.

"Книжка закінчиться на складах і більше її перевидань не буде", — написав засновник і директор видавництва Антон Мартинов у Facebook.

Він пояснює, що попри те, що книжка цікава і має гарно викладений матеріал, для видавництва неприйнятна позиція ексканцлерки щодо вступу України до НАТО.

"До 24 лютого здавалося, що її стратегія якось працює… Але позиція по НАТО, озвучена повторно вже в умовах повномасштабної війни Росії проти України ексканцлеркою, для нас абсолютно не прийнятна", — зазначив Мартинов.

За його словами, переклад книги українською був одним із перших у Європі. Книга "Канцлерка. Дивовижна одіссея Ангели Меркель" Кеті Мартон вийшла у видавництві у перекладі Дмитра Кожедуба восени 2021 року.

Раніше президент Зеленський заявив, що відмова у 2008 році дати шанс Україні на вступ до НАТО була "помилковою". Він додав, що результати тієї відмови людство пожинає зараз. Зеленський згадав тодішніх лідерів Німеччини та Франції – Ангелу Меркель та Ніколя Саркозі:

"Я запрошую пані Меркель, пана Саркозі відвідати Бучу і побачити, до чого за 14 років призвела політика поступок Росії. Побачити на власні очі закатованих українців і українок".

Меркель відповіла на заяви Зеленського щодо "поступок Росії". Представник Меркель заявив, що колишня канцлерка "підтримує свої рішення у зв’язку з самітом НАТО в Бухаресті 2008 року".

Війна. Усі новини

Читайте нас у Facebook: головні новини культури України та світу

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок