Меркель відповіла на заяви Зеленського щодо "поступок Росії"

Меркель відповіла на заяви Зеленського щодо "поступок Росії"

Меркель відповіла на заяви Зеленського щодо "поступок Росії"
. АР

Про це передає Politico з посиланням на представника колишньої федеральної канцлерки Німеччини.

"Колишня канцлерка Німеччини Ангела Меркель підтримує свої рішення у зв’язку з самітом НАТО в Бухаресті 2008 року (не надавати Україні ПДЧ в НАТО - ред.)", — заявив представник Меркель.

Він додав, цитуючи ексканцлерку ФРН, що вона підтримує "усі зусилля німецького уряду та міжнародної спільноти на підтримку України та покласти край варварству та війні Росії проти України".

Раніше президент Зеленський заявив, що відмова у 2008 році дати шанс Україні на вступ до НАТО була "помилковою". Він додав, що результати тієї відмови людство пожинає зараз. Зеленський згадав тодішніх лідерів Німеччини та Франції – Ангелу Меркель та Ніколя Саркозі: "Я запрошую пані Меркель, пана Саркозі відвідати Бучу і побачити, до чого за 14 років призвела політика поступок Росії. Побачити на власні очі закатованих українців і українок".

Що відомо

  • Україна вимагає від світової спільноти розслідувати злочини Росії в Київській області. Станом на вечір 2 квітня у Бучі виявили приблизно 280 загиблих місцевих жителів, похованих у братських могилах. Місто майже місяць було окуповане військами РФ.
  • Після оприлюднення фактів злочинів російських військ в Бучі Росія вирішила перехопити ініціативу і скликати засідання Ради безпеки ООН 4 квітня. у Міноборони РФ заперечили звинувачення у масових вбивствах мирних жителів в Бучі, а кадри з міста назвали "черговою постановкою київського режиму для західних ЗМІ".
  • Російські військові на захоплених територіях катують та грабують місцеве населення, повідомила уповноважена з прав людини ВР Людмила Денісова.
  • Російська армія включила у свій "арсенал" зґвалтування як знаряддя війни, що є воєнним злочином, заявила послиня Сполученого королівства в Україні Мелінда Сіммонс.
  • Генсек НАТО Єнс Столтенберг, коментуючи масові вбивства мирних мешканців Бучі, заявив, що дії російських окупантів – "жорстокість, небачена в Європі десятиліттями".
  • Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький закликав керівництво Європейського Союзу якнайшвидше скликати саміт щодо воєнних злочинів Росії, скоєних в Україні.

Читайте також

"А білі пов'язки треба ще вдягати?" — Ірпінь та Буча після російських окупантів. Фоторепортаж

Війна Росії в Україні. День 40. Текстовий онлайн

"Різанина в Бучі": Україна просить Міжнародний кримінальний суд приїхати на Київщину. Що відомо

"Це не просто війна. Усе набагато гірше" — Зеленський дав інтерв'ю російським журналістам

Russia invades Ukraine — live updates from Suspilne

Війна на околицях Києва та життя в столиці. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок