"Закінчиться війна — буде час і голитися": Данілов про загрозу Білорусі, зникнення Шойгу і фото ЗСУ

"Закінчиться війна — буде час і голитися": Данілов про загрозу Білорусі, зникнення Шойгу і фото ЗСУ

"Закінчиться війна — буде час і голитися": Данілов про загрозу Білорусі, зникнення Шойгу і фото ЗСУ
. Секретар РНБО Олексій Данілов, фото: РНБО

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в ефірі Ради прокоментував зникнення міністра оборони Росії Шойгу, загрозу наступу з боку Білорусі та загрозу публікацій фото та відео військових.

Про кримінальну відповідальність за публікування фото/відео

Навіщо громадянам України фотографувати своїх військових, їхні обличчя, і де знаходиться техніка. Не фотографуйте, я вас усіх закликаю.

Потім розбиратися, чи він працював безпосередньо на РФ, чи це була просто для нього річ, щось хотів передати — ми не будемо. Це війна, це не іграшки. І те, що сталося з ТРЦ в Києві тому підтвердження.

Читайте також: У Києві через обстріл ТРЦ Retroville затримали тіктокера

Про загрозу з боку Білорусі

Для нас це виклик, ми до цього готові.

Та частина військ, яка на сьогодні знаходиться на кордоні з Білоруссю нам би вкрай була б необхідна в іншому місті, але з урахуванням того, що відбувається в Білорусі, — Путін примушує Лукашенка розпочати проти нас військову операцію, — але в нього поки це не видається.

Ми думаємо, що у білоруського народу вистачить розуміння, що цього (втручання в війну) не треба робити.

Останнім часом вони (РФ) надали їм (Білорусі) величезні фінансові преференції, те що стосується постачання нафти, газу, кредитів тощо. Вони намагаються в будь-який спосіб залучити Збройні сили Білорусі. Ми думаємо, що у білоруського народу вистачить розуміння, що цього не треба робити.

Якщо вони прийдуть на наші території — будуть відправлятися, так само як відправляється велика кількість рашистів, у чорних поліетиленових пакетах.

Чи правда, що РФ хочуть взяти в кільце Волинь, щоб не допустити логістику озброєння з боку Польщі

Вони (війська РФ) собі малювали плани взяти за Київ 3-4 дні, більша частина розвідки країн світу так вважали, але я казав, що у нас є зброя. Зброя — це наша воля, прагнення до свободи, яке нас надихає.

Що б вони собі там не малювали — шансів у них нуль. Сьогодні на тих територіях, які тимчасово захопленні агресором — партизанський рух, який завдаає величезних втрат цим мерзотникам, які прийшли на нашу територію.

На Волині стара історична пам‘ять, вони пам’ятають, як нищили. Сталін, не зважаючи на те, що то була потужніша армія, — вони до 61-го року не могли хлопців знищити, тому шансів у них нуль.

Про ситуацію навколо Чернігова

Це питання розглядалося на нараді у президента. Ми розуміємо, у який спосіб вирішити це питання, ми зробимо все від нас можливе, щоб гуманітарка продовжувала постачатися в Чернігів.

Незважаючи на те, що вони криють місто градами, смерчами, авіацією місто тримається. І допомога буде.

Південь і Чорнобаївка — чи вдається стримувати РФ

Вони (війська РФ) зараз роблять перегрупування, інші речі, щоб мати спробу просунутися на наші територію. Але наші військові роблять нереальні речі.

Читайте також: Глава Міноборони РФ Шойгу та глава генштабу Росії Герасимов не з'являлись 12 днів. В ОП відреагували

Щодо зникнення Шойгу

Там відбуваються певні процеси, те, що відбувається сьогодні — знищення РФ, які зробив їхній президент. Не тільки Шойгу немає, там і багатьох інших немає генералів, які не виходять на зв'язок.

У них багато генералів, яких вони поміняли, щоб з новими силами робити наступ на наші території — їм це не допоможе.

Те, що там закрите суспільство і відбувається з’ясування, хто зробив таку підставу, що вони не знаючи повну інформацію про нашу країну пішли на цю авантюру, — зараз там відбувається з’ясування стосунків.

ФСБ "тикає пальцем", що це військові не спрацювали, військові кажуть, що це не спрацювали інші структури. Ми мали інформацію від певних співробітників ФСБ РФ, коли була складна ситуація, тому що в них була задача знищити нашого президента, і вони на це відводили три доби і була спецгрупа підготовлена "кадирівських шакалів", які мали прийти і зробити цю ситуацію. Розвідка вела цю інформацію ще за півтора місяця до початку агресії, ми чітко розуміли, де вони будуть, і одна група була знищена, ще одна покинула нашу територію на територію Чечні, інша перекинута на територію Донецької, Луганської області.

Про челендж не голитися до перемоги

Я дід зі стажем, у мене було 8 онуків, і вчора народився ще один онук. По-перше, немає часу, а по-друге, закінчимо бити ворога, буде час і будемо голитися.

Читайте також

Банки під час війни. Чи можна взяти кредит, поміняти валюту та зняти готівку

"Ми робимо все можливе. Інше в руках творця", – лідер гурту "Антитіла" про діяльність у теробороні

"Я пишаюся тим, що черга в нас не за гречкою, а за зброєю", — Андрій Хливнюк

Робота. Коти. Волонтерство. Як українці долають стрес під час війни

На початок