У Києві презентували фотоальбом з нагоди 30-річчя відновлення Незалежності України

У Києві презентували фотоальбом з нагоди 30-річчя відновлення Незалежності України

У Києві презентували фотоальбом з нагоди 30-річчя відновлення Незалежності України
. Telegram

У столиці презентували фотоальбом з нагоди 30-річчя відновлення Незалежності України, який називається "Незалежність. Найкращий час".

Про це повідомив у Telegram-каналі міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

"Ми презентували фотоальбом до 30-річчя з відновлення Незалежності України. Мені дуже пасує його назва: "Незалежність. Найкращий час". Бо у незалежності не буває не найкращих часів", — написав міністр.

Він додав, що це архів фотографій за роки Незалежності, якої українці добивалися століттями. Альбом двомовний — українською та англійською. Примірники передадуть до українських бібліотек та шкіл.

"Це альбом наших із вами спільних спогадів: радості і смутку, піднесення та перепон. Це пам’ять, яка найкраще передається емоціями у контексті подій, що відбувались впродовж останніх 30 років", — повідомив чиновник.

Ткаченко зазначив, що "фактично добірка сформована з бази фотографій інформагентства "Укрінформ". Більшість з світлин опубліковані вперше.

Що відомо

  • 24 серпня 1991 року на позачерговій сесії Верховної ради народні депутати ухвалили Акт проголошення незалежності України.
  • У серпні 2021 року Національний банк ввів в обіг пам'ятну монету "До 30-річчя незалежності України" номіналом 5 гривень.

Читайте також:

Святкування 30-річчя Незалежності України. Як це було

"Той день, коли". НАШІ 30 – документальний серіал до 30-ліття Незалежності

На початок