Від початку 2022 року на Івано-Франківщині у ДТП загинули троє людей. Серед них — одна дитина

Від початку 2022 року на Івано-Франківщині у ДТП загинули троє людей. Серед них — одна дитина

Від початку 2022 року на Івано-Франківщині у ДТП загинули троє людей. Серед них — одна дитина
. Фото: Unsplash/Conejota

Від початку 2022 року на Івано-Франківщині сталися 110 дорожньо-транспортних пригод, у яких загинули троє людей, зокрема й немовля. Про це в етері Українського радіо Карпати розповіла речниця Нацполіції області Тетяна Іванюк.

"У 15 аваріях 13 людей травмувалися, троє загинули. Серед травмованих — одна дитина, також одне немовля загинуло. Це — 5-місячна дівчинка, яка під час аварії перебувала в люльці від колиски на руках у матері", — повідомила Тетяна Іванюк.

За словами медика Міністерства внутрішніх справ України в області Лесі Марковецької, дитину батьки перевозили неправильно.

"Під час різкого гальмування автомобіля дитина вагою 7 кг внаслідок моменту інерції та імпульсу стає важчою у 45-100 разів. Тому вона фактично "перетворюється на ядро", яке вилітає з автомобіля. Якщо дитина перебуває на передньому сидінні, то вона вибиває лобове скло або травмується до нього і гине від удару", — пояснює Леся Марковецька.

З її слів, навіть якщо мама пристебнута, але тримає дитину на руках, то не зможе її втримати під час різкого гальмування.

"Тому однозначно єдиний спосіб правильного перевезення дитини – використання автокрісла. А дорослі повинні обов’язково пристебнутися пасками безпеки. Тільки ремінь безпеки – це 70% врятованих життів у ДТП", — каже Леся Марковецька.

За словами Тетяни Іванюк, основними причинами аварій на дорогах Івано-Франківщини є:

  • перевищення швидкості;
  • порушення правил маневрування;
  • недотримання дистанції;
  • порушення правил проїзду перехресть;
  • керування транспортним засобом у нетверезому стані.
Що відомо: На Прикарпатті впродовж новорічних вихідних поліцейські впіймали 53 нетверезих водіїв

"Від початку 2022 року поліцейські наклали 270 штрафів за перевищення швидкості. За весь минулий рік таких штрафів виписали 21 568 водіям. 95 керманичів оштрафували за керування у стані сп’яніння цьогоріч, 3 644 – за весь минулий рік", — розповіла речниця Нацполіції області.

Загалом, за словами Тетяни Іванюк, торік на дорогах області патрульні зареєстрували 4 241 дорожньо-транспортну пригоду. У 866 аваріях травмувалися 1 116 людей, 118 — загинули. 271 ДТП – наїзд на пішохода.

Що відомо

Перша смертельна ДТП в області сталася 3 січня у селі Березівка. 67-річний водій автомобілем Volkswagen Transporter наїхав на пішохода, який переходив проїжджу частину дороги. Чоловік загинув.

Ще одна аварія сталася наступного дня у селі Рівня Верховинської територіальної громади. Там 34-річний житель Києва автомобілем Toyota Avensis насмерть збив пішохода, який вів велосипед.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок