Як отримати фізичну картку з "ковідною" тисячею. Поради банкіра

Як отримати фізичну картку з "ковідною" тисячею. Поради банкіра

Як отримати фізичну картку з "ковідною" тисячею. Поради банкіра
.

Цього тижня в Україні два банки розпочинають видачу фізичних карток "єПідтримка". Це дозволить витрачати кошти, отримані за повний курс вакцинації, не використовуючи смартфон. Також очікується, що до ініціативи приєднуються й інші банки, які беруть участь в державній програмі “єПідтримки”. Як отримати банківську картку з коштами за вакцинацію та на що українці найчастіше їх витрачають Українському радіо розповів президент Асоціації українських банків Андрій Дубас.

Так, фактично кожен банк в Україні, що приєднався до державної програми "єПідтримка" може випускати фізичні картки для одержання коштів.

"Всі банки можуть випускати картку для “ковідної” тисячі, жодної технічної складності тут немає. Тут лише питання в тому, щоб цей банк вже був в переліку тих банків, які мають доступ до програми “єПідтримка", — розповів Андрій Дубас.

Разом з тим, експерт наголосив, що фізичну банківську картку можна отримати лише, якщо ви перед тим замовили її онлайн-версію.

Читайте також: “Тисяча за вакцинацію”. Банки почали видавати пластикові картки у рамках програми “єПідтримка”

“Коли ми робимо запит на отримання коштів через додаток “Дія” — це вже запит на отримання коштів від держави онлайн. Зараз Мінцифри та Мінекономіки лише працюють над тим, щоб, наприклад, люди, які не мають змоги користуватися мобільним додатком “Дія”, не мають смартфону чи достатніх умінь користування платіжними картками, могли скористатися державною підтримкою у класичному форматі” — пояснив банкір.

Станом на сьогодні тисячу гривень за вакцинацію можна оформити в таких банках: А-банк, Альфа-банк, Easy-банк, Монобанк, Ощадбанк, ПриватБанк, Райффайзен Банк та Укргазбанк.

"Цього місяця буде запущена програма на купівлю ліків людьми, старше 60 років. Я думаю, в перспективі буде розроблений формат для людей, які не мають змоги користуватися електронними розрахунками”, — зазначив Дубас.

Що відомо

  • Понад 6,7 млн українців станом на 10 січня подали заявки в “Дії” на отримання “тисячі гривень за вакцинацію” з початку запуску програми єПідтримка. За три тижні дії програми громадянам вже виплатили майже 6,4 млрд гривень. Про це повідомила пресслужба Міністерства економіки. Понад 1 млрд гривень із отриманих коштів українці вже витратили, зазначили у міністерстві.
  • 15 листопада президент Володимир Зеленський у своєму відеозверненні повідомив, що українці, які пройшли повний курс вакцинації проти коронавірусу, тобто отримали два щеплення, зможуть отримати тисячу гривень.
  • Держава виділить близько 8 мільярдів гривень на підтримку населення під час карантину. Зеленський підписав відповідний закон 8 грудня.
  • Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко застеріг українців від шахраїв: МОЗ не розсилає повідомлення щодо виплати 1 тисячі гривень щепленим громадянам і не просить їх надіслати контактні дані.

Читайте також

"Ковідна тисяча": шахраї ошукали жительку Хмельниччини на понад 32 тисячі гривень

Чи допоможе тисяча Зеленського збільшити кількість щеплень від СOVID-19. Відповідає експерт

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

На початок