Зеленський підписав закон про виділення тисячі гривень для вакцинованих

Зеленський підписав закон про виділення тисячі гривень для вакцинованих

Зеленський підписав закон про виділення тисячі гривень для вакцинованих
. Нацполіція Волині

Президент Володимир Зеленський підписав закон про виділення восьми мільярдів гривень з державного бюджету для виплат по тисячі гривень українцям, які зробили щеплення проти коронавірусу.

Відповідно до документа, видатки загального бюджету за програмою “Надання допомоги в рамках програми “єПідтримка” буде збільшено на 5 мільярдів гривень. Окрім того, документ підвищує видатки загального фонду держбюджету за бюджетною програмою “Заходи, пов'язані з боротьбою з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками”.

Гроші мають надійти від податку на додану вартість із ввезених на митну територію України товарів на 10,2 мільярда гривень.

Що відомо

  • 15 листопада Володимир Зеленський у своєму відеозверненні повідомив, що українці, які пройшли повний курс вакцинації, тобто отримали два щеплення, зможуть отримати тисячу гривень. Програма матиме назву "єПідтримка" і стартує з 19 грудня. Депутати виділили на неї 8 мільярдів гривень.
  • За кошти можна буде придбати абонемент у спортзал, кінотеатр, театр, музей, концертний зал чи виставковий центр, купити квитки для мандрівок всередині країни на внутрішні авіа- та залізничні перевезення, а також купити книги.
  • Щоб отримати тисячу гривень, яка передбачена для вакцинованих українців, потрібно вже зараз згенерувати сертифікат в застосунку "Дія". Гроші почнуть виплачувати з 19 грудня. Їх можна буде витратити протягом чотирьох місяців з моменту надходження.
Читайте також: Чи допоможе тисяча Зеленського збільшити кількість щеплень від СOVID-19. Відповідає експерт

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок