Українці, щеплені двома дозами вакцини, отримають по 1000 гривень — Зеленський

Українці, щеплені двома дозами вакцини, отримають по 1000 гривень — Зеленський

Доповнено
Українці, щеплені двома дозами вакцини, отримають по 1000 гривень — Зеленський
. ОПУ

Володимир Зеленський звернувся до громадян України із закликом вакцинуватися проти коронавірусу. Він заявив, що кожен, хто зробив два щеплення, зможе отримати 1 тисячу гривень від держави.

Про це президент заявив у відеозверненні.

Зеленський анонсував нову програму підтримки креативного, спортивного й транспортного секторів економіки. За його словами, громадяни, щеплені від COVID-19 двома дозами вакцини, зможуть отримати тисячу гривень через додаток "Дія".

"За ці кошти можна буде придбати абонемент у спортзал, кінотеатр, театр, музей, концертний зал чи виставковий центр. Або купити квитки для мандрівок всередині країни на внутрішні авіа та залізничні перевезення", — заявив Зеленський.

Він додав, що програма заохочень стартує 19 грудня. До кінця року на неї буде виділено близько 3 млрд гривень до кінця року та ще стільки ж на початку 2022 року.

Що відомо

  • Станом на ранок 15 листопада українські медики зафіксували 10 802 нових випадки COVID-19, через ускладнення хвороби померли 442 людини.
  • Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що під час новорічних канікул українські гірськолижні курорти працюватимуть тільки для вакцинованих туристів.
  • У період із 8 по 14 листопада 2021 року в Україні було щеплено проти COVID-19 1 606 542 особи, з них вакциновано 1 дозою — 822 360 осіб, 2 дозою — 784 182 особи.

Читайте також

Коли можна вакцинуватися після того, як перехворів COVID-19. Відповідь МОЗ

Як хворіють вакциновані та скільки щеплених дійсно потрапляють до лікарень

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок