Кліматичний саміт у Глазго: Україна і ще понад 100 країн зобов’язалися скоротити викиди метану

Кліматичний саміт у Глазго: Україна і ще понад 100 країн зобов’язалися скоротити викиди метану

Кліматичний саміт у Глазго: Україна і ще понад 100 країн зобов’язалися скоротити викиди метану
. Ілюстративне фото, Unsplash

Понад 100 країн світу, серед яких і Україна, зобов’язалися скоротити викиди метану на 30% до 2030 року у рамках ініціативи Європейського Союзу і США “Глобальне зобов'язання щодо метану”.

Про це у вівторок, 2 листопада, повідомила пресслужба Європейської комісії за підсумками перемовин на кліматичному саміті СOP26 у Глазго.

Йдеться про ініціативу скоротити глобальні викиди метану, щоб утримати потепління у межах 1,5 градуса Цельсія. Понад 100 країн, які підписали це зобов'язання, представляють 70% світової економіки і майже половину антропогеннихАнтропогенні викиди - викиди парникових газів, які пов'язані з діяльністю людини викидів метану, повідомляють у Єврокомісії. На відміну від України, серед тих, хто підписав цей документ, немає Росії, Індії та Китаю.

Що відомо

  • Президент Володимир Зеленський назвав окупований Росією Крим і частину Донбасу — "екобомбами у центрі Європи". Про це президент України заявив під час конференції Організації об'єднаних націй з питань зміни клімату Conference of the Parties 26 у Глазго.
  • 31 жовтня у Глазго (Велика Британія) розпочалася конференція Організації об'єднаних націй з питань зміни клімату Conference of the Parties 26 (Конференція сторін - ред.) або COP26 яка триватиме до 12 листопада. На захід зібралися світові лідери та близько 25 тисяч делегатів з різних країн. Конференція стала 26-ю зустріччю членів Рамкової конвенції Організації Об'єднаних Націй про зміну клімату і третьою нарадою сторін Паризької угоди. Саміт відбувається у Шотландському виставковому центрі у Глазго. Конференція мала відбутися в листопаді 2020 року, але була відкладена на рік через пандемію COVID-19.
  • У саміті беруть участь близько 120 світових лідерів. Зокрема до Глазго прибули президент США Джо Байден, прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, президент Франції Еммануель Макрон, прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі, прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, голова уряду Ізраїлю Нафталі Беннет, прем'єр-міністр Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган, очільник уряду Індії Нарендра Моді. На захід були акредитовані близько 25 000 делегатів від різних країн.
  • У Глазго 1 листопада Володимир Зеленький зустрівся з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель, на кліматичному саміті COP26. Як повідомив сам Зеленський, вони обговорили безпекову ситуацію на Донбасі та енергетичну кризу в Європі. Також він провів зустріч із прем'єром Канади Трюдо.

Читайте також

Читайте також

Кліматична конференція COP26: що це таке та чому вона важлива

Лідери понад 100 країн світу пообіцяли припинити вирубку лісів до 2030 року

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас.

На початок