Окупанти організували підвіз майже 200 тисяч "виборців" – правозахисники

Окупанти організували підвіз майже 200 тисяч "виборців" – правозахисники

Окупанти організували підвіз майже 200 тисяч "виборців" – правозахисники
. АР

Окупаційні адміністрації так званих "народних республік" разом з "Единая Россия" організували підвіз 200 тисяч виборців на голосування до Ростовської області.

Про це повідомляє Східна правозахисна група.

За інформацією правозахисників, у другий день голосування до Держдуми жителів окупованих територій підвозили більш масова ніж у перший день. Автобуси з ОРДЛО відправлялись що дві години. Більшість "виборців" з ОРДЛО голосують за "Единую Россию".

"Лідери опозиційних партій у Ростовські області ("Зеленые", "Партия Роста", КПРФ, СРЗП) не задоволені приїздом жителів ОРДЛО. Пояснюють це тим, що Кремль не дав їм можливості проводити агітаційну кампанію в ОРДЛО. "Єдиная Россия" разом з НФЗ ЛНР та ДНР за допомогою адмінресурсу організувала масовий підвіз людей з окупованих територій, які голосують за "Единую Россию". Опозиція каже про підвіз 200 тисяч голосів", – повідомили правозахисники.

На виборчих дільницях у Ростовській області жителі окупованих територій кажуть, що сподіваються, що після виборів або відбудеться "возз'єднання" з РФ, або Росія визнає незалежність Донбасу.

За оцінками наших джерел та аналітиків процес голосування проходить в ОРДО біль масово ніж в ОРЛО", – додали у повідомленні.

Що відомо

  • Всі особи, які братимуть участь в організації виборів до Державної думи РФ на окупованих територіях Донбасу та Криму потраплять під дію українських санкцій.
  • 17 вересня на окупованих територіях Донеччини та Луганщини розпочався процес голосування на виборах до Держдуми. Частину людей повезли автобусами до Ростовської області, інша частина голосує в "інформаційних центрах" на місцях.
  • На окупованих територіях Донеччини та Луганщини зростає кількість хворих на коронавірус. Лікарні заповнені майже на 100%.
  • Впродовж 17-19 вересня у Росії пройдуть вибори до нижньої палати парламенту країни — Державної думи. Половину з 450 депутатів оберуть за пропорційними списками, іншу частину — визначать голосуванням у мажоритарних округах.
  • До виборів у Держдуму РФ, які відбудуться 19 вересня, у російському посольстві в Києві відкриються виборчі дільниці. Про це під час брифінгу розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.
  • Жителів окупованих територій Донеччини та Луганщини примушують брати участь у виборах до російського парламенту, погрожуючи звільненнями та штрафами.
  • РФ організувала масову видачу паспортів жителям окупованих територій Донеччини та Луганщини напередодні виборів до російського парламенту.
  • Верховна Рада засудила проведення виборів до російської державної Думи на території окупованого Криму та Донбасу та підтримала звернення до міжнародної спільноти через це.
  • Окупаційна влада так званої "ДНР" заявила, що буде затримувати людей без "паспортів", а українські документи стануть приводом для прискіпливих перевірок.
  • Російські окупанти продовжують посилювати антиукраїнські настрої на окупованих територіях Донеччини та Луганщини та агітують молодь брати участь у парламентських виборах РФ.
  • Майже пів мільйона жителів тимчасово окупованих Донеччини та Луганщини отримали паспорти РФ.
  • Наприкінці 2019 року в РФ заявили, що російські паспорти отримали понад 100 тисяч жителів ОРДЛО.
  • Голова Державної міграційної служби України Максим Соколюк заявив, що громадянам можуть дозволити мати два паспорти, але будуть обмеження щодо РФ.
  • На окупованому Донбасі посилюється тиск на громадян України, які не отримали паспорт РФ.
  • Окупаційна влада так званої "ДНР" обмежила виїзд дітей старше 14 років, які не мають паспорта громадянина України, Російської Федерації, закордонних паспортів цих країн чи "паспорта ДНР".
  • У Міністерстві закордонних справ України переконані, що російська паспортизація мешканців окупованих територій Донбасу є засобом поширення ідеології "русского міра" та елементом російських гібридних тактик проти сусідніх держав.

Читайте усі новини Донбасу у Telegram та Viber

На початок