Всі організатори виборів до Держдуми РФ на окупованих територіях потраплять під санкції – Данілов

Всі організатори виборів до Держдуми РФ на окупованих територіях потраплять під санкції – Данілов

Важливо
Всі організатори виборів до Держдуми РФ на окупованих територіях потраплять під санкції – Данілов
. Секретар РНБО Олексій Данілов. Фото: УНІАН

Всі особи, які братимуть участь в організації виборів до Державної думи РФ на окупованих територіях Донбасу та Криму потраплять під дію українських санкцій.

Про це на брифінгу заявив секретар РНБО Олексій Данілов.

"РФ не має права проводити так звані вибори до Державної думи на окупованих територіях. Всі учасники, інспектори, члени дільниць, всі будуть під санкціями України", – наголосив Данілов.

За словами секретаря РНБО на засіданні Радбезу був пропрацьований перший санкційний список причетних до проведення незаконних виборів. Зокрема, були розглянуті особи зі списків офіційних спостерігачів на виборах.

На засіданні РНБО було прийнято рішення застосувати санкції проти 53 членів територіальних виборчих комісій та 33 кандидати в Держдуму РФ.

Щодо даних осіб будуть застосовані 12 видів санкцій, передбачених українським законодавством.

"Якщо вони мають в нашій країні якесь майно, рахунки, дії, вони будуть під санкціями. Більш того вони не зможуть перетинати кордон нашої країни", – уточнив Данілов.

Секретар РНБО повідомив, що наразі вже доступна інформація про так званих "спостерігачів" з Франції, Венесуели та Сербії, і дані особи потраплять під дію санкцій попри "будь-які дипломатичні статуси".

"Ми маємо попередити всіх іноземних громадян, які мають бажання взяти участь у цьому фарсі на території Донецької і Луг області на території Криму, якщо вони там заявлені в якості офіційних спостерігачів або якихось інших осіб під час виборів, незалежно від того чи будуть вони сенаторами, чи будуть вони посадовими чи якимись іншими особами з тим чи іншим імунітетом вони обов'язково будуть під санкціями нашої країни", – підкреслив Данілов.

Що відомо

  • До виборів у Держдуму РФ, які відбудуться 19 вересня, у російському посольстві в Києві відкриються виборчі дільниці. Про це під час брифінгу розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.
  • Жителів окупованих територій Донеччини та Луганщини примушують брати участь у виборах до російського парламенту, погрожуючи звільненнями та штрафами.
  • РФ організувала масову видачу паспортів жителям окупованих територій Донеччини та Луганщини напередодні виборів до російського парламенту.
  • Верховна Рада засудила проведення виборів до російської державної Думи на території окупованого Криму та Донбасу та підтримала звернення до міжнародної спільноти через це.
  • Окупаційна влада так званої "ДНР" заявила, що буде затримувати людей без "паспортів", а українські документи стануть приводом для прискіпливих перевірок.
  • Російські окупанти продовжують посилювати антиукраїнські настрої на окупованих територіях Донеччини та Луганщини та агітують молодь брати участь у парламентських виборах РФ.
  • Майже пів мільйона жителів тимчасово окупованих Донеччини та Луганщини отримали паспорти РФ.
  • Наприкінці 2019 року в РФ заявили, що російські паспорти отримали понад 100 тисяч жителів ОРДЛО.
  • Голова Державної міграційної служби України Максим Соколюк заявив, що громадянам можуть дозволити мати два паспорти, але будуть обмеження щодо РФ.
  • На окупованому Донбасі посилюється тиск на громадян України, які не отримали паспорт РФ.
  • Окупаційна влада так званої "ДНР" обмежила виїзд дітей старше 14 років, які не мають паспорта громадянина України, Російської Федерації, закордонних паспортів цих країн чи "паспорта ДНР".
  • У Міністерстві закордонних справ України переконані, що російська паспортизація мешканців окупованих територій Донбасу є засобом поширення ідеології "русского міра" та елементом російських гібридних тактик проти сусідніх держав.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок