Ольга Балашова збирається оскаржувати вибори директора "Мистецького арсеналу" в суді

Ольга Балашова збирається оскаржувати вибори директора "Мистецького арсеналу" в суді

Ольга Балашова збирається оскаржувати вибори директора "Мистецького арсеналу" в суді
. facebook.com/olya.balashova

Ольга Балашова збирається оскаржувати вибори директора "Мистецького арсеналу" в суді. Про це вона оголосила під час засідання конкурсної комісії, де як одна з кандидаток на посаду представила свою програму розвитку інституції.

Засідання почалося 6 липня о 10 годині ранку. Ольга Балашова першою представила свою програму. Вона заявила, що варто залучати для музею світове мистецтво.

"Я пропоную розділити свою каденцію на два періоди: в перший рік ми вже запустимо постійну експозицію на першому поверсі Арсеналу. Але найголовніше це освіта. Я впевнена, що структуру доходів можна покращити через залучення меценатських програм", - сказала вона.

Після цього Балашова заявила, що голова комісії Василь Чернець дискредитує конкурс, оскільки має конфлікт інтересів і виступає проти відкритого голосування. Вона сказала, що не знімає свою кандидатуру з конкурсу, проте не виключає, що буде оскаржувати в суді хід голосування.

"Колеги, зізнаймося, що все, що тут відбувається - це фарс. Ми всі бачили відео, як співробітники Державного управління справами відверто фальшували жеребкування. Я прийшла подивитись в очі цим людям. Будь-хто, обраний комісією на чолі з паном Чернецем, буде нелегітимним. Незалежно від результатів конкурсу я буду подавати в суд. І так має зробити кожен кандидат, хто бере участь у цьому шапіто. Я думаю, що в моїй країні будь-хто, хто фальшує так зухвало конкурсну процедуру, рано чи пізно опиняється під судом."

Про такий розвиток подій сайт Суспільне Культура вже писав. Напередодні конкурсу дві членкині комісії, яких висунув трудовий колектив Арсеналу, Ірина Подоляк та Мирослава Лубківська розкритикували ДУС за втручання в роботу комісії та вплив на її членів. За їхніми словами, є підстави вважати, що члени комісії, яких делегувало ДУС та громадські організації, змовилися проголосувати за "потрібного" кандидата.

Що відомо

  • Конкурс на посаду директора Мистецького арсеналу оголосили 14 травня за два місяці до того, як спливає дія трудового контракту з директоркою Олесею Островською-Лютою, яка обійняла цю посаду у 2016 році.
  • Трудовий колектив Арсеналу, два кандидати в директори Ольша Балашова та Євген Березницький, а також три члени конкурсної комісії заявили о порушеннях під час формування комісії, про вплив ДУС на членів комісії, про конфлікт інтересів голови комісії Василя Чернеця та двох кандидатів у директори Михайла Кулиняки та Романа Недзельського, а також про змову голосувати за "потрібного" кандидата всі подробиці за посиланням.
  • Під час голосування голоси розподілилися наступним чином: чотири - отримав кандидат Михайло Кулиняк, три – Олеся Островська-Люта, Наталія Заболотна та Ірина Кислян – по одному голосу.
  • Комісія оголосила повторний конкурс на посаду директора "Мистецького арсеналу.

Читай більше

  • Чому конкурсна комісія не змогла обрати директора - інтерв'ю з головою комісії Василем Чернецем.
  • П'ять порушень під час підготовки першого конкурсу на посаду директора Арсеналу: змова, конфлікт інтересів, вплив на членів комісії – за посиланням.
  • Хто подавався на перший конкурс і як кандидати хотіли змінити Арсенал: об'єднати з художнім музеєм, змінити назву, знести паркан, створити концертний майданчик – за посиланням.
  • Як проходили вибори директора, які закінчилися повторним конкурсом. Суспільне Культура вело онлайн-хроніку.
На початок