Справа Шеремета: суд продовжив Кузьменко та Дугарь запобіжні заходи

Справа Шеремета: суд продовжив Кузьменко та Дугарь запобіжні заходи

Справа Шеремета: суд продовжив Кузьменко та Дугарь запобіжні заходи
. Колаж, Суспільне

Шевченківський районний суд Києва на два місяці продовжив запобіжні заходи фігуранткам справи про вбивство журналіста Павла Шеремета Юлії Кузьменко та Яні Дугарь.

Як повідомляє кореспондентка Суспільного, прокурор просив продовжити запобіжний захід для Юлії Кузьменко у вигляді цілодобового домашнього арешту на 2 місяці із покладеними обов’язками — це заборона виїжджати за кордон та одягнути електронний браслет.

Щодо Яни Дугарь, то прокурор просив продовжити процесуальні обов’язки на 2 місяці. Захисник підозрюваної просив відмовити в обранні такого запобіжного заходу.

Адвокат Кузьменко просив взяти на поруки Юлію Кузьменко і скасовувати цілодобовий домашній арешт, дозволити пересуватися у Києві та Київській області.

Утім, суд задовольнив прохання прокурорів та продовжив Кузьменко запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту на два місяці. Яні Дугар також продовжили процесуальні обов’язки.

22 червня суд на два місяці продовжив домашній арешт фігуранту справи музиканту та військовому Андрію Антоненку.

Що відомо

  • Журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року внаслідок вибуху машини. Він їхав на ранковий радіоефір своєї програми. До грудня 2019 року у слідства не було жодного офіційного підозрюваного. При цьому розслідування вбивства Шеремета високопосадовці публічно називали "справою честі".
  • 12 грудня 2019 року глава МВС України Арсен Аваков заявив про затримання фігурантів у справі Шеремета – це військовий Сил спеціальних операцій ЗСУ та музикант Андрій Антоненко, лікарка "Охматдиту", волонтерка і дитяча хірургиня Юлія Кузьменко на псевдо "Лиса", а також військова лікарка Яна Дугарь.
  • 4 січня опозиційна організація "Білоруський народний трибунал" і європейське видання EUobserver оприлюднили аудіозаписи, на яких начебто посадовці КДБ Білорусі обговорюють усунення політичних опонентів, зокрема журналіста Павла Шеремета. За даними журналістів, запис датований 11 квітня 2012 року, а розповсюдив його та надіслав для розслідування в Україну і Брюссель колишній співробітник білоруського спецназу Ігор Макар.
  • У березні 2021 року МВС заявило, що отримало дані про можливих замовників вбивства Шеремета. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розповів, що свідчення колишнього білоруського спецпризначенця Ігоря Макара стосувалися ролі можливих замовників вбивства журналіста Павла Шеремета, але розсекречувати їх може лише генеральна прокурорка Ірина Венедиктова.
  • 30 квітня Шевченківський райсуд Києва відпустив обвинуваченого у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка під цілодобовий домашній арешт.
  • Захист Андрія Антоненка не виключає, що клопотатиме про виплату підзахисному компенсації за його утримання в СІЗО.
  • Антоненко у разі свого остаточного виправдання планує продовжити службу у Збройних силах України.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок