На Львівщину привезли нову партію вакцини "CoronaVac"

На Львівщину привезли нову партію вакцини "CoronaVac"

На Львівщину привезли нову партію вакцини "CoronaVac"
. ЛОДА

Вночі, 25 травня, на Львівщину доправили 16080 доз вакцини "CoronaVac". Нею почнуть вакцинувати людей з листа очікування додатку "Дія". Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОДА.

Цю партію вакцини використають для щеплення цільової групи населення відповідно до черг вакцинації, а саме – працівників санаторно-курортних закладів, прокуратури, спецзв’язку та сфери паливно-енергетичного комплексу (працівників енергомереж, шахт).

Частину вакцин з цієї партії використають для щеплення людей, які записались до листа очікування порталу "Дія". Таким чином, незабаром вакцинуватися зможе кожен охочий, хто не належить до категорій людей, які могли щепитися під час попередніх етапів. Для цього потрібно зареєструватися в електронній черзі додатку.

На Львівщину привезли нову партію вакцини "Coronavac"
На Львівщину привезли нову партію вакцини "Coronavac". ЛОДА

Окрім того, найближчим часом Львівщина отримає 18 720 доз вакцини "Pfizer". Як повідомив регіональний координатор з вакцинації від коронавірусної інфекції на Львівщині Олег Когут, вакцинами з цієї партії щепитимуть працівників закладів освіти усіх форм власності та рівнів акредитації.

Станом на ранок, 26 травня, у Львівській області першу дозу вакцини отримали 70258 людей, другу — 4404.

Що відомо

  • У червні у Львові планують відкрити Центр вакцинації населення. На першому етапі там вакцинують людей, які записалися до списку очікування в додатку "Дія", надалі — усе доросле населення.
  • Мешканців Моршина розпочали вакцинувати другою дозою вакцини
  • Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи, що у Винниках, відновив госпіталізацію пацієнтів. Людей приймають у десяти відділеннях лікарні. Тривалий час пацієнтів не госпіталізували через переповненість лікарні хворими на коронавірус.
  • Із 26 квітня на Львівщині діють протиепідемічні обмеження "жовтої" зони. До цього місяць на території області діяли обмеження "червоної" зони.
  • На Львівщині масова вакцинація другою дозою вакцини стартує 25 травня.
  • Департамент фармаконагляду експертного центру МОЗ оприлюднив звіт про результати спостереження за безпекою вакцин проти COVID-19.
  • Україна належить до країн із високим ризиком затяжного формування колективного імунітету і може набути його лише у 2023 році. Це пов'язано з дефіцитом вакцин і низькими темпами вакцинації.

Читайте нас у Telegram: головні новини регіону

На початок