Україна посіла п'яте місце на "Євробаченні-2021". Перемогла Італія

Україна посіла п'яте місце на "Євробаченні-2021". Перемогла Італія

Оновлено
Україна посіла п'яте місце на "Євробаченні-2021". Перемогла Італія
. eurovision.tv

У Роттердамі на арені Ahoy 22 травня відбувся фінал міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення". Переможець цього року – Італія, гурт "Måneskin" з піснею "Zitti E Buoni". Український гурт "Go_А" з піснею "Shum" посів п'яте місце. Італія отримала загалом 524 бали. На другому місці – Франція. Далі – Швейцарія, Ісландія. 97 балів "Go_А" отримали від національних журі, 267 – від глядачів.

Таблиця фінал Євробачення
Суспільне

Телеканал UA:Перший транслював захід.

Лідером за результатами голосування національних журі стала Швейцарія. Музикант Gjon’s Tears з піснею Tout l'Univers набрав 267 балів. Друге місце посіла Франція, а третє – Мальта.

Українське національне журі дало найвищий бал Італії.

Перемога "Måneskin" означає, що наступного року Євробачення має відбутись в Італії.

"Go_A" виступили під номером 19. Напередодні українські учасники стали фаворитами голосування серед акредитованих журналістів. За його результатами, вони поділили першу сходинку з Італією.

У фінал автоматично вийшли шість країн-засновниць "Євробачення" – Велика Британія, Італія, Франція, Іспанія і Німеччина, а також Нідерланди, як приймаюча країна конкурсу. Всього ж у фіналі виступили представники 26 країн.

За результатами голосування в першому півфіналі "Євробачення-2021" у фінал пройшли: Норвегія, Ізраїль, Росія, Азербайджан, Мальта, Литва, Кіпр, Швеція, Бельгія та Україна. Фаворитами другого півфіналу стали: Албанія, Сербія, Болгарія, Молдова, Португалія, Ісландія, Сан-Марино, Швейцарія, Греція і Фінляндія.

Що відомо

  • "Євробачення 2021" пройшло з 18 по 22 травня у Роттердамі. Нідерланди отримали право проводити конкурс після перемоги представника своєї країни Дункана Лоуренса у 2019 році.
  • У конкурсі взяли участь представники 39 країн, та не всі змогли приїхати до Роттердама, зокрема співачка з Австралії Montaigne.
  • 9 березня Go_A презентували кліп на оновлену пісню "SHUM". Журі у складі Джамали, Євгена Філатова, Руслана Квінти, Ярослава Лодигіна та Дмитра Хоркіна одноголосно обрало її з трьох запропонованих гуртом пісень.
  • 19 травня Україна вийшла до фіналу Євробачення-2021.

Читайте також:

Як Go_A готувались до першого півфіналу Євробачення-2021 | HALLO, Євробачення

Хто виступить у фіналі Євробачення-2021

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок