Вакцину Pfizer дозволили зберігати довше — EMA

Вакцину Pfizer дозволили зберігати довше — EMA

Вакцину Pfizer дозволили зберігати довше — EMA
. Associated Press

Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) заявило, що після розмороження невідкриті флакони вакцини проти COVID-19 виробника Pfizer можна зберігати в холодильнику до місяця.

Як пише BBC з посиланням на заяву EMA, наразі ліміт зберігання вакцини становив \5 днів.

Видання зазначає, що необхідність транспортування і зберігання за дуже низьких температур була одним з основних недоліків вакцини Pfizer. Попередні вимоги до зберігання вакцин Pfizer ускладнили їх використання в деяких частинах світу. Очікується, що ця зміна вплине на розгортання вакцинації в ЄС.

Раніше терміни зберігання нерозведеної розмороженої вакцини становили:

  • до 6 місяців за температури від -60°C до -80°C;
  • до 120 годин (5 діб) за температури від +2°C до +8°C;
  • до 2 годин за температуридо +25°C.

Після розведення вакцина зберігається 6 годин за температури від +2°C до +25°C.

Що відомо

  • Вакцина Pfizer-BioNTech – це мРНК-вакцина, розроблена німецькою біотехнологічною компанією BioNTech спільно з американським фармакологічним концерном Pfizer. Кодова назва цього препарату – BNT162b2, його називають також Comirnaty.
  • 16 квітня до України прибуло 117 тисяч доз вакцини проти COVID-19 від Pfizer/BioNTech у межах програми поставок глобальної ініціативи вакцинації COVAХ.
  • За даними МОЗ, в Україні використали майже всю вакцину AstraZeneca для першої дози.
  • Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що з кінця лютого в Україну поставили понад 1,6 мільйона доз вакцин від коронавірусу, що дозволяє прискорити кампанію вакцинації.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок