Уряд ухвалить правки до Податкового кодексу. Що має змінитись

Уряд ухвалить правки до Податкового кодексу. Що має змінитись

Уряд ухвалить правки до Податкового кодексу. Що має змінитись
. unsplash.com

Кабінет міністрів готується ухвалити зміни до Податкового кодексу, які мають за мету ліквідувати схеми ухилення від сплати податків та збільшити надходження до бюджету на суму до 60 мільярдів гривень.

Як повідомив на своєму Telegram-каналі прем’єр-міністр Денис Шмигаль, відповідне рішення має бути схвалене 12 травня.

"Уряд сьогодні схвалить законопроєкт щодо змін до податкового кодексу. Він дасть змогу збільшити щорічні надходження в бюджет до 60 мільярдів гривень. Ми закриваємо прогалини, які дозволяли великому бізнесу не платити податки в Україні", – написав Шмигаль.

За його словами, законопроєкт не вплине на фізичних осіб-підприємців, малий чи середній бізнес.

"Наголошу, що ми не підвищуємо та не плануємо підвищувати загальнодержавні податки для людей чи бізнесу. Зміни не торкнуться ФОПів чи загалом малого та середнього бізнесу" – підкреслив прем’єр.

Шмигаль повідомив, що проєкт змін містить 4 головні блоки. Зокрема, перший з них має привести ставки окремих податків у відповідність до фактичного рівня макропоказників. Зокрема, це стосуватиметься плати за використання води та лісів або екологічного податку.

"Другий блок — це рентні платежі з видобування корисних копалин. Видобуток з українських надр має бути справедливо оподаткованим. Так само підвищимо й ефективність зборів акцизного податку. Третій — це подальша протидія "скруткам" та боротьба з тіньовим використанням землі та обігом сільськогосподарської продукції. І четвертий блок — це питання, які стосуються адміністрування податкового боргу", — зазначив прем’єр під час виїзного засідання уряду, яке відбулося 12 травня на Чернігівщині.

На переконання Шмигаля, податкові зміни, які пропонує уряд, сприятимуть справедливій конкуренції між бізнесом.

Що відомо

  • Верховна рада ухвалила закон щодо захисту боржників при врегулюванні простроченої заборгованості. Зокрема, цим законом регулюється діяльність колекторів та обмежується зловживання при стягненні заборгованості з боржників.
  • У квітні Рада схвалила закон щодо реструктуризації іпотечних валютних кредитів
  • У лютому Верховна рада у першому читанні підтримала законопроєкт №3911 щодо оподаткування іноземних інтернет-ресурсів, які демонструють рекламу українським користувачам і працюють на території України.
  • Голова ради Національного банку Богдан Данилишин заявив, що потенціал заощаджень населення як ресурсу для прискорення економічної активності продовжує скорочуватись.
  • Президент Володимир Зеленський підписав закони щодо податкових стимулів для інвестиційних проєктів зі значними інвестиціями, який парламент ухвалив 2 березня.

Читайте також

Рік від запровадження локдауну. Що сталося з малим бізнесом

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок