"Дитячий світ" показав інший варіант своєї реконструкції

"Дитячий світ" показав інший варіант своєї реконструкції

"Дитячий світ" показав інший варіант своєї реконструкції
. Facebook

Торговий центр "Дитячий світ", розташований у Дніпровському районі Києва, оголосив конкурс на найкращий проєкт для своєї реконструкції і опублікував ще один із варіантів на цей раз від архітектурной студії lab181.

Дирекція "Дитячого світу" наголосила, що наразі вони ведуть обговорення щодо принципово іншої концепції фасаду з архітектурною студією lab181, але й ці напрацювання не є фінальними.

"Хочемо запевнити вас в тому, що ми з великою повагою відносимось до нашого минулого та прагнемо провести таку реконструкцію, яка буде на довгі роки дарувати радість киянам та гостям столиці", – пишуть в групі "Дитячий світ" на Facebook.

Реконструкція "Дитячого світу"
Facebook

Реконструкція "Дитячого світу"
Facebook

Скандал навколо "Дитячого світу" розпочався минулого тижня, коли з'ясувалося, що власник вирішив радикально змінити фасад будівлі у стилі радянського модернізму та замінити металеві елементи на яскраві різнокольорові панелі.

Проти реконструкції виступили як архітектори і громадські діячі, так і звичайні кияни.

29 березня стало відомо, що реконструкція "Дитячого світу" на паузі. Про це повідомила засновниця та керівниця громадської організації "Місто-сад", громадська діячка, лідерка київської команди партії "Слуга народу" Євгенія Кулеба. Вона підкреслила, що наявний фасад фантастичний і перебуває в ідеальному стані, а експертне середовище налаштоване рішуче.

Архітектор будівлі 1987 року Володимир Залуцький разом з групою колег вже розробив альтернативну пропозицію розвитку простору зі збереженням фасаду і презентує її у вівторок, 30 березня, о 16:00 в Українському кризовому медіацентрі.

На початок