У Києві встановлять медіаскульптуру кита з переробленого пластику

У Києві встановлять медіаскульптуру кита з переробленого пластику

У Києві встановлять медіаскульптуру кита з переробленого пластику
.

Медіа-скульптуру з переробленого пластику "Київський Кит" художника Валерія Коршунова встановлять на ВДНГ, за павільйоном №9. "Кит" має привернути увагу городян до розв'язання проблеми забрудненої сміттям природи, зокрема річки Дніпро. Про це експоцентр повідомив на Facebook.

Скульптура створена з переробленого пластику, який збирали на відкритих освітніх практикумах у місті – до них міг приєднатися кожен киянин. Монтажні роботи триватимуть до 10 вересня.

"Ми хочемо показати, що пластик не обов'язково повинен стати сміттям і отрутою. Замість цього, його можна використовувати повторно і зробити неймовірні речі", – говорять творці проєкту.

Медіаскульптура "Київський Кит" стане найбільшою скульптурою в Україні, створеною з переробленого пластику, і першою інтерактивною скульптурою, що буде відображати навколишній екологічний стан міста.

Завдяки інтерактивному сяйву скульптура та її оточення будуть змінюватися в залежності від рівня якості повітря у Києві, кількості опадів, пори року, календарної дати та навіть від фази місяця, що пов’язане із рівнем припливів по всьому світу.

У Києві встановлять медіаскульптуру кита з переробленого пластику
Фото: ВДНГ.

Що відомо

  • Автор артоб'єкта – Валерій Коршунов. Він втілював культурні проєкти в Чорнобилі, серед яких найбільша в Україні діджитал-скульптура "Чорнобильське Сяйво" в зоні відчуження з радіолокаційної станції Дуга. Також до його проєктів належать мурал на будівлі ЧАЕС, діджитал-барельєф "Прометей" в Прип'яті та інші.
  • Організатори також наводять дані ООН, згідно з якими до світового океану щороку потрапляє 13 тонн пластику. А до 2050 року вага всього пластикового сміття може перевищити вагу мешканців океану.

Читайте також

Взаємозалежність. 7 оригінальних короткометражок про зміну клімату

Як озон захищає людство, яке його знищує

Чому для всіх людей на планеті настав час почати стежити за змінами клімату

На початок