Біллі Айліш обіцяє, що її новий альбом буде екологічним

Біллі Айліш обіцяє, що її новий альбом буде екологічним

Новий альбом Біллі Айліш буде дружнім до екології
Біллі Айліш на церемонії нагородження "Оскар-2024". Sarah Morris/WireImage/GettyImages

Американська співачка Біллі Айліш пообіцяла, що мінімізує вплив її нового альбому Hit Me Hard And Soft на довкілля. Співачка використовуватиме перероблений пластик для вінілових платівок нового альбому, щоб зменшити негативний вплив на довкілля.

Про це повідомляє BBC.

Третій альбом співачки вийде 17 травня, а до того часу вона не випускатиме синглів. Біллі Айліш також представила план зі зменшення шкоди для довкілля.

Співачка обіцяє, що вінілові платівки будуть створені з переробленого чи ековінілу. Також вся упаковка має бути створена з перероблюваних матеріалів, наприклад, замість термозбіжної плівки обкладинку робитимуть з матеріалів, які можна переробити або повторно використати. Крім того, для платівок використовуватимуть сире чорнило на рослинній основі та дисперсійний лак на водній основі.

Оголошення Айліш відбувається на тлі зростання продажів вінілу: у 2023-му лише у Великій Британії продали 5,9 млн платівок. У США цифри ще вищі — 43 млн. Зазвичай вінілові платівки виготовляють із пластику, який містить матеріали, що не підлягають перероблюванню.

Раніше Біллі Айліш назвала "марнотратством" випуск кількох версій одного альбому на вінілових платівках суто заради заробітку. Співачка сказала, що це її дуже засмучує, оскільки вона сама намагається "дотримуватися принципів сталості й робити все можливе", долучаючи команду, але інші артисти випускають "40 різних упаковок вінілу, кожна з яких має свою унікальну особливість, тільки для того щоб ви продовжували купувати більше".

Айліш не названа жодного імені, але останнім часом по кілька вінілових версій альбомів випустили Тейлор Свіфт, Тревіс Скотт, Олівія Родріґо та Blink-182. Крім того, Тейлор Свіфт критикували за часте використання чартерного літака, який робить значні викиди вуглецю.

Що відомо про новий альбом Біллі Айліш

Новий альбом Біллі Айліш Hit Me Hard And Soft стане доступним для прослуховування 17 травня 2024 року. Реліз не міститиме синглів. PR-кампанія альбому Hit Me Hard And Soft мала свої особливості, оскільки фрагменти обкладинки альбому Айліш показувала у сториз для близьких друзів в Instagram. Водночас до близьких друзів вона додала усіх підписників. За 16 годин такої акції 4 квітня в співачки додалося 5 млн підписників.

Третій студійний альбом Біллі Айліш вийде за три роки після її лонгплею Happier Than Ever. Зараз 22-річна співачка має два "Оскари" за найкращий саундтрек та сім премій "Ґреммі" за дебютний альбом When We All Fall Asleep, Where Do We Go? і саундтрек до фільму "Барбі" — пісню What Was I Made For?.

Читайте нас у Facebook, Instagram і Telegram, дивіться наш YouTube і TikTok

Поділіться своєю історією з Суспільне Культура. З нами можна зв'язатися у соціальних мережах та через пошту: [email protected]

На початок