Біатлон: Кубок світу
Біатлон: Кубок світу
"На чемпіонаті світу усі звірі". Прима, Цимбал та Підручний - про гонку переслідування

"На чемпіонаті світу усі звірі". Прима, Цимбал та Підручний - про гонку переслідування

Ексклюзивно
"На чемпіонаті світу усі звірі". Прима, Цимбал та Підручний - про гонку переслідування
. AP

Богдан Цимбал визнав, що отримав неймовірний досвід під час гонки.

Троє учасників чоловічої гонки переслідування від України - Артем Прима, Богдан Цимбал та Дмитро Підручний - прокоментували свої результати на чемпіонаті світу з біатлону у Поклюці.

Найкращим серед українців виступив Артем Прима: після фінішу у топ-20 він зайняв 8-е місце у гонці переслідування. Вдруге поспіль показав найкращий результат у кар'єрі Богдан Цимбал - з 30-го місця у спринті - 18-е у пасьюті. Лише Дмитро Підручний погіршив свій результат у порівнянні із попередньою гонкою на п'ять позицій - 28-е місце.

Читайте також: Прима - восьмий, Жаклен захистив титул чемпіона світу в переслідуванні. Результати гонки

Після гонки Прима відзначив у коментарі журналісту Суспільне Спорт Євгенію Каранову, що дуже задоволений підсумковим результатом. Лише одного разу - на етапі Кубка світу-2013/14 в Обергофі біатлоніст фінішував вище - 5-е місце у спринті.

"Емоції тільки радісні. В принципі задоволений гонкою переслідуванні. Все вийшло, 8-е місце. Але для пасьюта три штрафи - багато. Тоді будуть шанси на кращі результати.

Прима відзначив свою роботу на дистанції у гонці переслідування - із відставанням у 41.3 секунди від найшвидшого - норвежця Йоганнеса Бьо - він став 15-м. Але роботою на стрільбі незадоволений.

"Працював сам по дистанції у своєму темпі, якщо це був сильний суперник - ставав у спину, ні за ким сильно не біг. На рубежі два та один промахи - це мої промахи".

Богдан Цимбал після гонки відзначив, що не розрахував темп на дистанції. На другому колі Цимбал показав 12-й результат із відставанням у 13.5 секунди від лідера. Але після цього почав все більше програвати суперникам, на останньому колі поступившись Йоганнесу Дале 30 секундами.

"Дуже важко було на трасі. На перших колах їхав не у своєму темпі, але вже на третьому колі вже почали боліти м'язи. Але в принципі собою задоволений".

Цимбал наголосив, що змагатися на такому рівні неймовірно сладко, оскільки не можна припускатися жодних помилок. На вогневих рубежах Цимбал лише одного разу схибив, проте знову показав один із найкращих результатів за швидкострільністю, поступившись лише чемпіону Емільєну Жаклену та Штурлі Легрейду (норвежцю - на 0.1 секунди).

"На чемпіонаті світу всі - звірі. Не знаю, як по-іншому сказати. Не можна помилятися: ні на підйомі, ні на спуску. Всі їдуть на своїй межі".

Дмитро Підручний після гонки був незадоволений собою. Лідер чоловічої збірної України визнав, ще не мав припускатися стількох помилок на стрільбі.

"Будемо виправляти. Важко сказати, що трапилося. Були важкі умови для стрільби, але це не виправдання. Три [хиби] стоячи - це взагалі катастрофа. По трасі відчував себе непогано, але після шести кол штрафу було важко. Намагався набрати якнайбільше очок для потрапляння до мас-старту".

Однак Підручний відзначив, що невдала стрільба - не тільки його помилки. Він вважає, що через вітер припустився більшої кількості хиб під час "стійки".

"На стрільбі лежачи більше мої помилки, трохи не зорієнтувався, треба було акуратніше стріляти і взяти поправку. Стоячи 4 промахи - це більше до вітру, але усе одно рівно треба було потрапляти".

Що далі?

  • У середу, 17 лютого, відбудеться чоловіча індивідуальна гонка.
На початок