Ангеліна Калініна вибула з турніру WTA 500 у Чарлстоні в третьому колі: результат

Ангеліна Калініна вибула з турніру WTA 500 у Чарлстоні в третьому колі: результат

Українська тенісистка Ангеліна Калініна в жіночому турі 2024 року.
Ангеліна Калініна, теніс. REUTERS/Geoff Burke-USA TODAY Sports

Українка поступилася четвертій сіяній Касаткіній.

Ангеліна Калініна завершила виступи на змаганнях серії WTA 500 в американському Чарлстоні. Українка за підсумками двох сетів поступилася "нейтральній" Дарьї Касаткіній.

Калініна розпочала свій ґрунтовий сезон перемогою над колишньою лідеркою світового рейтингу Каролін Возняцкі (6:2, 6:3). 1/8 фіналу місцевих змагань українка дісталася вперше за два роки.

Проти четвертої сіяної Касаткіної Ангеліна проводила свій п'ятий очний матч. Досі українка лише одного разу обігрувала суперницю.

Як пройшов матч у Чарлстоні

  • Касаткіна виграла п'ять стартових геймів поєдинку поспіль. Калініна відіграла один брейк, але в наступному геймі суперниця закрила партію — 6:1.
  • З 2:0 четверта ракетка турніру повела і в наступному сеті. До кінця партії суперниці на двох програли вісім дев'ять поспіль на власних подачах.
  • Касаткіна вийшла на свій перший матчбол за рахунку 5:3. Калініна його відіграла і згодом забрала гейм на подачі суперниці.
  • Дев'ятий поспіль брейк у виконанні Касаткіної став вирішальним. 4:6 — українка поступилася після 1:25 години на корті.

WTA 500. Чарлстон. 1/8 фіналу

Дарья Касаткіна (4) — Ангеліна Калініна (Україна, 15) — 2:0 (6:1, 6:4)

Що означає результат матчу

  • Калініна в режимі реального часу посідає 32-ге місце світового рейтингу WTA і піднялася на одну позицію завдяки перемозі над Возняцкі.
  • Україна зберігає останню представницю на змаганнях у Чарлстоні. В третьому колі ще належить виступити Еліні Світоліній, яка розпочала змагання з перемоги над австралійкою Дарією Севілл.
  • Напередодні в другому колі змагання завершили дві інші українки — Даяна Ястремська та Леся Цуренко.
На початок