Еліна Світоліна виграла перший матч ґрунтового сезону і вийшла в третє коло Чарлстона: результат

Еліна Світоліна виграла перший матч ґрунтового сезону і вийшла в третє коло Чарлстона: результат

Українська тенісистка Еліна Світоліна в сезоні туру WTA-2024.
Еліна Світоліна. Фото: Rebecca Blackwell/AP Photos

Перша ракетка України залишила поза турніром австралійку Севілл.

Еліна Світоліна з перемоги стартувала на ґрунтовому турнірі WTA 500 в американському Чарлстоні. У двох сетах українка вибила зі змагань австралійку Дарію Севілл.

Світоліна отримала у США сьомий номер посіву, а з ним — путівку безпосередньо до другого раунду Charleston Open. Цю стадію з українок досі подолала лише Ангеліна Калініна.

З 2015 року це був 10-й очний матч Світоліної та 108-ї ракетки світу Севілл. Українка досі сім разів перемагала австралійку, востаннє — на Вімблдоні-2019.

Як пройшов матч

  • Суперниці програли три стартові гейми на власних подачах. Згодом Світоліна здійснила вирішальний ривок у партії: виграла три гейми поспіль і повела 4:1.
  • Перший сет Еліна закривала за рахунку 5:2 на власній подачі. Всього партія протривала 32 хвилини.
  • Вже другий сет перша ракетка України розпочала з брейку, а згодом закріпила перевагу на власній подачі — 2:0.
  • Севілл незабаром відновила паритет, але Світоліна черговим брейком вдруге вийшла вперед.
  • Програна подача Севілл за рахунку 2:2, зрештою, стала вирішальною в матчі. Надалі тенісистки відстоювали власну подачу, а Світоліна закрила зустріч вже з рахунком 6:4.

WTA 500. Чарлстон. 1/16 фіналу

Еліна Світоліна (Україна, 7) — Дарія Севілл (Австралія) — 2:0 (6:2, 6:4)

Що означає результат Еліни Світоліної

  • Світоліна виграла матч у Чарлстоні вперше з 2014 року. Минулого сезону тут відбулося повернення українки після перерви у кар'єрі — поразка від Юлії Путінцевої з Казахстану.
  • У третьому раунді Еліна зіграє проти сильнішої тенісистки в парі француженки Варвари Грачової та 11-ї сіяної бельгійки Елізе Мертенс.
  • В 1/8 фіналу Україна буде представлена двома тенісистками: Світоліною та Ангеліною Калініною. За підсумками другого кола виступи в Чарлстоні завершили дві інші українки — Даяна Ястремська та Леся Цуренко.
На початок