"Використала сильні сторони". Марта Костюк стала третьою тенісисткою у сезоні за кількістю чвертьфіналів на турнірах WTA

"Використала сильні сторони". Марта Костюк стала третьою тенісисткою у сезоні за кількістю чвертьфіналів на турнірах WTA

Марта Костюк після перемоги над Анастасією Павлюченковою
Марта Костюк. Фото: Robert Prange/Getty Images

Костюк вийшла у чотири чвертьфінали у 2024 році.

Марта Костюк пройшла у чвертьфінал турніру WTA 1000 в Індіан-Веллсі. В 1/8 фіналу українка здолала нейтральну тенісистку Анастасію Павлюченкову.

Костюк двічі поспіль оновила особистий рекорд на турнірах WTA 1000. Спершу — пройшовши до 1/8 фіналу (на відмові чешки Маркети Вондроушової). А згодом і виходом у чвертьфінал після перемоги над Павлюченковою.

Для Костюк цей сезон вже є одним з найкращих у кар'єрі: вона учетверте пройшла до чвертьфіналу на турнірах WTA. Однак тепер ще й стала однією з лідерок сезону у світі за виходами у чвертьфінал.

Що означає результат Марти Костюк?

  • за сезон 2024 року вийшла у чвертьфінали чотирьох турнірів WTA: на Australian Open, Аделаїді, Сан-Дієго та Індіан-Веллсі;
  • за кількістю чвертьфіналів українку випереджає лише представниця Казахстану Єлєна Рибакіна. На її рахунку п'ять виходів в 1/4 фіналу. Крім Костюк, чотири виходи у чвертьфінал у 2024 році має і "нейтральна" Анастасія Павлюченкова;
  • зрівнятись з Костюк за виходами у чвертьфінал можуть американки Емма Наварро та Коко Гофф, якщо переможуть у своїх матчах 1/8 фіналу в Індіан-Веллсі.

Хто проходив у чвертьфінал турнірів WTA у 2024 році

  • 5 чвертьфіналів: Єлєна Рибакіна (Казахстан)
  • 4: Анастасія Павлюченкова, Марта Костюк (Україна)
  • 3: Лінда Носкова (Чехія), Дар'я Касаткіна, Єлєна Остапенко (Латвія), Коко Гофф (США), Емма Наварро (США), Іга Швьонтек (Польща), Анастасія Потапова

Після матчу Костюк дала флешкоментар, у якому відреагувала на перемогу над Павлюченковою. Тенісистка звернула увагу, що гра проти "нейтральної" росіянки пройшла для неї краще, аніж перед цим у Сан-Дієго: на початку березня українка обіграла Павлюченкову у 3-сетовому поєдинку.

“У першому сеті були речі, які не працювали, їх було чимало. Це більше щось психологічне. Грали [з Павлюченковою] минулого тижня, і це був дуже важкий матч. Там було дуже холодно, були важкі м’ячі. Тут [в Індіан-Веллсі] я змогла краще використати свою зброю. Дуже щаслива, що використала свої сильні сторони сьогодні й вийшла до чвертьфіналу”, — підкреслила Марта Костюк після матчу.

Марта Костюк на WTA 1000 в Індіан-Веллсі: що відомо?

  • 21-річна Костюк проводить свій рекордний турнір у серії WTA 1000 — досі на цьому рівні тенісистка ніколи не долала третє коло.
  • В 1/4 фіналу Марта Костюк зустрінеться з іншою “нейтральною” тенісисткою — Анастасією Потаповою.
  • Марта Костюк — остання українка, що продовжує боротьбу за першість на Індіан-Веллсі 2024. Вже завершили турнір Леся Цуренко, Даяна Ястремська та Ангеліна Калініна, а також лідерка національного рейтингу Еліна Світоліна.
На початок