Еліна Світоліна зазнала поразки у трьох сетах та вилетіла з турніру WTA 1000 в Індіан-Веллсі

Еліна Світоліна зазнала поразки у трьох сетах та вилетіла з турніру WTA 1000 в Індіан-Веллсі

Еліна Світоліна
Еліна Світоліна. Фото: Martin Keep/Getty Images

Поступилась 22-річній американці.

Еліна Світоліна завершила виступи на турнірі WTA 1000 в Індіан-Веллсі. У третьому колі перша ракетка України поступилась американці Еммі Наварро.

Світоліна стартувала в Індіан-Веллсі з перемоги над чешкою Катержиною Сіняковою у трьох сетах (6:3, 2:6, 6:1). Еліна стала однією з двох українок, що подолали другий раунд змагань у Каліфорнії — це також зробила Марта Костюк.

Суперницею Світоліної у третьому колі стала 23-тя сіяна Емма Наварро, яка у другому раунді пройшла Лесю Цуренко (4:6, 7:5, 7:5). Це був перший очний матч між тенісистками.

Як минув матч Світоліної

  • Вже на старті поєдинку Світоліна програла гейм на своїй подачі — Наварро повела 3:0. За рахунку 4:1 американка зробила ще один брейк, після чого закрила сет — 6:1.
  • Другу партію Світоліна знову розпочала з програної подачі. Після обміну брейками українка поступалась 2:4, однак зуміла перехопити ініціативу та виграти чотири гейми поспіль, а відтак й сет — 6:4.
  • На початку вирішальної партії тенісистки обмінялись брейками за рахунку 1:1. Після цього Світоліна не заробила жодного брейкпойнту до кінця сету, натомість Наварро двічі взяла подачу Еліни. За рахунку 5:3 Емма реалізувала перший матчпойнт на подачі українки та здобула перемогу.
  • Гра тривала трохи більше двох годин. Світоліна виконала один ейс, припустилась чотирьох подвійних помилок, реалізувала чотири брейкпойнти з шести та виграла 50% розіграшів на своїй подачі.

WTA 1000. Індіан-Веллс. Третє коло

Еліна Світоліна (Україна, 16) — Емма Наварро (США, 23) 1:2 (1:6, 6:4, 3:6)

22-річна Наварро вперше у кар'єрі вийшла до четвертого кола турніру WTA 1000. У наступному раунді вона зустрінеться з другою ракеткою світу Аріною Сабалєнкою.

Турнір в Індіан-Веллсі: що відомо

  • Після поразки Світоліної виступи в Індіан-Веллсі продовжує лише одна українка, Марта Костюк. В 1/8 фіналу вона у вівторок, 12 березня, зіграє проти "нейтральної" Анастасії Павлюченкової.
  • BNP Paribas Open — комбінований турнір категорії 1000 серед чоловіків і жінок. Чоловічий титул в Індіан-Веллсі захищає іспанець Карлос Алькарас, чемпіонка жіночих змагань Єлена Рибакіна з Казахстану знялась через проблеми зі здоров'ям.
  • Призовий фонд кожного з турнірів в Індіан-Веллсі складає майже по 9 мільйонів доларів.
На початок