Біатлон: Кубок IBU
Біатлон: Кубок IBU
Збірна України з біатлону визначила склад на етап Кубка IBU в Арбері: хто в заявці

Збірна України з біатлону визначила склад на етап Кубка IBU в Арбері: хто в заявці

Ексклюзивно
Українка Дар'я Блашко під час біатлонної гонки
Дар'я Блашко. Фото: Дмитро Євенко/biathlon.com.ua

Останній біатлонний старт перед чемпіонатом світу-2024.

Збірна України визначилась зі складом на шостий етап Кубка IBU з біатлону в Арбері. Заявку команди ексклюзивно для Суспільне Спорт назвав тренерський штаб.

Етап у німецькому Арбері — найкоротший у сезоні Кубка IBU. З 1 до 3 лютого біатлоністи проведуть чотири спринтерські гонки: по дві серед чоловіків та жінок. Після цього стартує чемпіонат світу з біатлону 2024 року, який пройде 7-18 лютого у чеському Новому Месті.

Суспільне Спорт — ексклюзивний транслятор Кубка IBU з біатлону. Дивіться наживо усі гонки сезону на сайті та телеканалі Суспільне Спорт, а також на місцевих телеканалах Суспільного.

До складу жіночої збірної України повертається Дар'я Блашко, яка не виступала на міжнародному рівні від початку грудня 2023 року, коли пробігла спринт на Кубку IBU в Ідре. Відтоді Блашко змагалась лише на чемпіонаті України наприкінці року.

Чоловічу збірну України на шостому етапі Кубка IBU представлять п'ять біатлоністів. В Арбері, зокрема, вперше у цьому сезоні Кубка IBU виступить Артем Тищенко, який провів усі шість етапів на Кубку світу, однак не потрапив до складу на світову першість.

При цьому на Кубку IBU в Арбері може бути визначено останнього учасника чоловічої збірної України на чемпіонат світу-2024. Головний тренер команди Юрай Санітра у коментарі для Суспільне Спорт зазначав, що у разі "топрезультату" когось з біатлоністів на Кубку IBU може взяти його на світову першість у Новому Месті.

Склад збірної України на етап Кубка IBU в Арбері

  • Жінки: Олександра Меркушина, Юлія Городна, Олена Городна, Лілія Стеблина, Дар'я Блашко.
  • Чоловіки: Богдан Цимбал, Артем Тищенко, Руслан Ткаленко, Дмитро Грущак, Роман Боровик.

Для Юлії Городної етап в Арбері стане п'ятим на рівні Кубка IBU у цьому сезоні, для Олександри Меркушиної — четвертим, для Лілії Стеблини — третім. Олена Городна виступить на Кубку IBU вперше зі стартового етапу сезону в Контіолахті.

Натомість у чоловіків шостий етап у сезоні Кубка IBU проводитиме Дмитро Грущак. Для Цимбала, Боровика і Ткаленка він стане п'ятим на цьому рівні від початку змагального року.

Етап в Арбері — шостий на Кубку IBU в сезоні-2023/24. Сезон закриватимуть два етапи в Обертілліаху (29 лютого — 9 березня), де відбудуться 12 гонок.

Розклад етапу Кубка IBU в Арбері

  • четвер, 1 лютого, 12:00. Спринт — жінки (7.5 км)
  • четвер, 1 лютого, 15:30. Спринт — чоловіки (10 км)
  • субота, 3 лютого, 12:00. Спринт — жінки (7.5 км)
  • субота, 3 лютого, 15:30. Спринт — чоловіки (10 км)
На початок