Україна встановила національний рекорд за кількістю тенісисток у третьому колі турнірів Грендслем

Україна встановила національний рекорд за кількістю тенісисток у третьому колі турнірів Грендслем

Еліна Світоліна у матчі Australian Open-2024.
Еліна Світоліна. Фото: Asanka Brendon Ratnayake/AP Photos

Два матчі на Australian Open-2024 успішно подолали чотири українки.

Україна встановила національний рекорд за кількістю тенісисток у третьому колі турнірів Грендслем. Сталося це на першому тенісному мейджорі нового сезону – Australian Open-2024.

В основній сітці AO-2024 стартували сім українських тенісисток – рекордне представництво України у цих змаганнях. Еліна Світоліна, Ангеліна Калініна, Леся Цуренко та Марта Костюк пройшли безпосередньо до основи завдяки своїм позиціям у топ-100 світового рейтингу. Даяна Ястремська, Дар'я Снігур та Юлія Стародубцева потрапили на турнір через кваліфікацію.

Перше коло на Australian Open-2024 не змогли подолати дебютантки турніру Стародубцева та Снігур, а також Калініна. Натомість Світоліна, Цуренко, Костюк та Ястремська вийшли до третього кола.

Результати українок у другому колі Australian Open

Чотири українки у третьому колі Australian Open-2024 – рекорд України на цій стадії змагань на рівні Грендслемів. Дотепер найкращим результатом був вихід трьох тенісисток на чотирьох тенісних мейджорах.

Топрезультати України за представництвом у третьому колі Грендслемів

Що ще означають результати українських тенісисток на AO-2024

  • Леся Цуренко повторила особистий рекорд на Australian Open — вдруге в кар'єрі дісталася третього кола змагань. На цій стадії вона грала в Мельбурні 2013 року, коли поступилася Каролін Возняцкі.
  • Марта Костюк втретє поспіль вийшла до третього раунду одиночних змагань Australian Open. Цей результат залишається найкращим для українки в Мельбурні.
  • Еліна Світоліна вдев'яте у кар'єрі та всьоме поспіль вийшла до третього раунду Australian OpenУ 2023 році українка не змагалася на турнірі..
  • Даяна Ястремська вдруге у кар'єрі вийшла до третього кола Грендслему в Австралії та повторила особистий рекорд на турнірі. Вперше це трапилося у 2019 році.

З ким зіграють українські тенісистки у третьому колі Australian Open-2024

  • п'ятниця, 19 січня, 03:00. Леся Цуренко (Україна, 28) – Аріна Сабалєнка (2)
  • п'ятниця, 19 січня, 05:00. Еліна Аванесян – Марта Костюк (Україна)
  • субота, 20 січня, 02:00. Емма Наварро (США, 27) – Даяна Ястремська (Україна)
  • субота, 20 січня, 02:00. Еліна Світоліна (Україна, 19) – Вікторія Голубіч (Швейцарія)
На початок