Розіграш Марти Костюк з 42 ударів увійшов до топ-10 найкращих на Australian Open-2024

Розіграш Марти Костюк з 42 ударів увійшов до топ-10 найкращих на Australian Open-2024

Марта Костюк під час виступу на Australian Open-2024
Марта Костюк. Фото: Lillian Suwanrumpha/Getty Images

Відео моменту.

Відкритий чемпіонат Австралії визначив найкращі розіграші турніру у 2024 році. У топ-10 потрапив й момент за участі української тенісистки Марти Костюк.

На Australian Open-2024 Костюк вперше у кар'єрі пробилась до чвертьфіналу турніру серії Грендслем. На шляху до цієї стадії українка, зокрема, здобула три непрості перемоги в трьох сетах і залишила поза змаганнями одну сіяну суперницю — 25-ту ракетку турніру Елізе Мертенс.

Саме у матчі з Мертенс трапився один з найкращих розіграшів Australian Open за версією організаторів турніру. За рахунку 4:4, 40:30 на подачі бельгійки у третьому сеті тенісистки виконали 42 удари — у підсумку важке очко після помилки Мертенс виборола Костюк.

Розіграш у матчі Костюк і Мертенс посів четверте місце у топ-10 найкращих на Australian Open-2024. На першому місці опинився розіграш між Александром Звєрєвим і Даніїлом Мєдвєдєвим у півфіналі турніру.

(розіграш Костюк і Мертенс — 4:36 на відео)

Костюк завершила виступи на Australian Open-2024 у чвертьфіналі, поступившись американці Коко Гофф. До півфіналу дійшла українка Даяна Ястремська, яка також встановила особистий рекорд на Грендслемах.

Хто така Марта Костюк

  • 21-річна українська тенісистка з Києва.
  • Переможниця юніорського Australian Open-2017. Вже у наступному році дебютувала на дорослому турнірі в Мельбурні, де пройшла одразу до третього кола.
  • У березні 2023 року здобула перший трофей на рівні турнірів WTA в одиночній сітці — в Остіні.
  • Завдяки результатам на Australian Open-2024 оновила особистий рекорд в рейтингу WTA — піднялася на 28-ме місце та стала другою ракеткою України.
На початок