Біатлон: Кубок світу
Біатлон: Кубок світу
"Такого холоду давно не відчували". Богдан Цимбал оцінив виступ у спринті на Кубку світу з біатлону в Естерсунді

"Такого холоду давно не відчували". Богдан Цимбал оцінив виступ у спринті на Кубку світу з біатлону в Естерсунді

Ексклюзивно
"Такого холоду давно не відчували". Богдан Цимбал оцінив виступ у спринті на Кубку світу з біатлону в Естерсунді
. Богдан Цимбал. Фото: Biathlon.com.ua / Dmytro Yevenko

Ексклюзивний коментар біатлоніста для Суспільне Спорт.

В Естерсунді відбулася перша спринтерська гонка серед чоловіків у межах Кубка світу з біатлону. На старт у Швеції вийшли п'ять українських біатлоністів.

Найкращі результати у спринтерській гонці серед укранців належать Антонові Дудченку та Богдану Цимбалу. Обидва біатлоністи відібралися у гонку переслідування, яка відбудеться у неділю, 3 грудня, о 16:00.

Суспільне Спорт — ексклюзивний транслятор Кубка світу з біатлону. Дивіться наживо усі гонки сезону на сайті та телеканалі Суспільне Спорт, а також на місцевих телеканалах Суспільного.

Богдан Цимбал у спринті проводив другий особистий старт нинішнього сезону Кубка світу. Після 52-го місця в індивідуальній гонці біатлоніст фінішував 53-м у спринті, де допустив по одній хибі на кожному з рубежів, але був найкращим серед українців ходом та за швидкістю стрільби.

Після завершення спринту Цимбал есклюзивно поспілкувався із Суспільне Спорт. У коментарі біатлоніст оцінив результати другої гонки в Естерсунді та розповів про власну мотивацію на старті сезону.

  • Про умови під час спринту та суперників у гонці
"[Під час спринту] було дуже холодно, такого холоду давно не відчували. Але у принципі з морозом я впорався, і радий цьому. З приводу гонки — намагався [рухатися швидко], у мене був [суперник переді мною] майже на кожному колі. Перше коло їхав за Стролею та Гофером, на другому — бачив Гофера, він трішки від'їжджав мене, але я його бачив, був у колі зору. А на третьому колі працював з чехом Карліком, він зі мною стартував, працювали з ним".
  • Про власні результати в спринті

"По трасі — не можу сказати, що було дуже гарно, але намагався викластися на повну, бо під час [індивідуальної] гонки не вийшло, в естафеті не біг, і хотілося якось себе відчути, що можу тут бігти. Щодо стрільби — дуже прикрі дві хиби. Все було чіткі, у якомусь ритмі, все класно, але ці промахи були зайві".

  • Про власну мотивацію
"Для мене головною мотивацією було відчути себе, що я можу боротися з цими хлопцями на якомусь рівні. А не так, що вони просто проїжджають, а я нічого не можу зробити. У цілому задоволений гонкою, у плані пересування на трасі. Можна було швидше на секундочку-дві. Намагатимуся [у гонці переслідування] це зробити. Спробую заїхати у залікові очки".

Як виступив Богдан Цимбал у спринті?

  • результат на фініші: 53-е місце (+2:38.8 хвилини від переможця Філіпа Наврата)
  • стрільба: 1+1 — 24-е місце за швидкострільністю (55.9 секунди на 10 мішеней)
  • рух по дистанції: 53-е місце (+1:59.7 хвилини від найшвидшого Себастьяна Самуельссона)

Хто такий Богдан Цимбал

  • 26-річний український біатлоніст, представник Сумської області.
  • Учасник Олімпіади-2022, де посів 55-е місце в індивідуальній гонці та фінішував 66-м у спринті.
  • На рівні Кубка світу Цимбал дебютував у 2020 році та провів з того моменту 62 старти.
  • Найкращий особистий результат Богдана на рівні Кубка світу – 10-е місце у спринті в 2022 році на етапі в Рупольдингу.
На початок