Біатлон: Кубок світу
Біатлон: Кубок світу
Антон Дудченко - у заліковій зоні спринту Кубка світу в Естерсунді, два українці відібралися у гонку переслідування

Антон Дудченко - у заліковій зоні спринту Кубка світу в Естерсунді, два українці відібралися у гонку переслідування

Антон Дудченко - у заліковій зоні спринту Кубка світу в Естерсунді, два українці відібралися у гонку переслідування
. Антон Дудченко. Фото: Biathlon.com.ua / Dmytro Yevenko

Як виступили українці у чоловічому спринті.

Передостанній день Кубка світу з біатлону в Естерсунді минув лише з однією гонкою — чоловічим спринтом. Участь у ньому взяли 97 біатлоністів, серед них п'ять представників України.

Чоловіча збірна України перед спринтерською гонкою здобула дебютний фініш у заліковій зоні Кубка світу. В індивідуальній гонці 38-е місце посів Артем Тищенко, однак саме він не вийшов на старт у спринті.

Крім боротьби за залікові очки, українські біатлоністи також змагалися за потрапляння до гонки переслідування — для цього треба було потрапити у топ-60. Це вдалося двом представникам України.

Суспільне Спорт — ексклюзивний транслятор Кубка світу з біатлону. Дивіться наживо усі гонки сезону на сайті та телеканалі Суспільне Спорт, а також на місцевих телеканалах Суспільного.

Як минув чоловічий спринт в Естерсунді?

  • Чисту роботу на вогневих рубежах продемонстрував Антон Дудченко. Український біатлоніст закрив усі 10 мішеней, однак ходом програв 1:41 хвилини проміжному лідеру — шведу Себастьяну Самуельссону, який до того ж двічі схибив на стрільбищі.
  • Результат Дудченка у підсумку став найкращим серед українців — 38-е місце. Цей виступ дозволив йому набрати перші залікові очки у сезоні.
  • Фінішувати у заліковій зоні мав можливість і Артем Прима. Однак після чистої першої стрільби на "стійці" біатлоніст не закрив одразу дві мішені і у підсумку навіть не втримався у топ-60.
  • Найгіршу стрільбу серед українців продемонстрував Тарас Лесюк. Загалом він не закрив чотири мішені (одну на першій стрільбі, три — на "стійці"), внаслідок чого не відібрався до гонки переслідування.
  • Богдан Цимбал на першій стрільбі припустився однієї хиби, хоча й показав ідентичний результат, що і Дудченко на цій позначці. Однак і на "стійці" не закрив одну мішень, втративши можливість поборотися за місце у топ-40, хоча й кваліфікувався у персьют.
  • Останній з українців, Денис Насико, після чистої першої стрільби не закрив одну мішель на "стійці". І через це не втримався у топ-60.
  • До гонки переслідування відібралися лише два українці — Антон Дудченко та Богдан Цимбал. Решта українців розмістилися у фінішному протоколі за межами топ-60.
  • Тріумфатором спринту став німець Філіп Наврат — перша перемога біатлоніста в кар'єрі в особистих гонках Кубка світу. На фініші він випередив двох норвежців — Тарьєя Бьо та Вебйорна Соерума.

Кубок світу. Естерсунд (Швеція). Спринт — чоловіки

  1. Філіп Наврат (Німеччина, 0+0) 24:02.0
  2. Тарьєй Бьо (Норвегія, 0+0) +18.7
  3. Вебйорн Соерум (Норвегія, 0+0)
  4. Себастьян Самуельссон (Швеція, 0+2) +26.7
  5. Йоганнес Дале-Ск'євдаль (Норвегія, 0+0) +46.6
  6. Ендре Стрьомсгейм (Норвегія, 0+0) +48.2

...

  • 38. Антон Дудченко (Україна, 0+0) +2:07.9
  • 53. Богдан Цимбал (Україна, 1+1) +2:38.8
  • 66. Артем Прима (Україна, 0+2) +3:06.4
  • 71. Денис Насико (Україна, 0+1) +3:19.9
  • 86. Тарас Лесюк (Україна, 1+3) +3:52.0
На початок