Біатлон: Кубок світу
Біатлон: Кубок світу
"На 90% зробили вибір". Тренер України назвав двох біатлоністок, що не увійдуть у склад на другий етап Кубка світу

"На 90% зробили вибір". Тренер України назвав двох біатлоністок, що не увійдуть у склад на другий етап Кубка світу

Ексклюзивно
"На 90% зробили вибір". Тренер України назвав двох біатлоністок, що не увійдуть у склад на другий етап Кубка світу
. Микола Зоц. Фото: Pavlo Zarovetskyi / biathlon.com.ua

Ексклюзивний коментар Миколи Зоца із Швеції.

У шведському Естерсунді завершилась перша спринтерська гонка сезону Кубка світу з біатлону серед жінок. Жодна з українок не зуміла потрапити до залікової зони.

Суспільне Спорт — ексклюзивний транслятор Кубка світу з біатлону. Дивіться наживо усі гонки сезону на сайті та телеканалі Суспільне Спорт, а також на місцевих телеканалах Суспільного.

Найкращий результат серед українок показала Анастасія Меркушина — 48-ме місце. Крім неї, у гонку переслідування, що пройде у неділю, 3 грудня, пробилась Христина Дмитренко (49-та у спринті).

Старший тренер жіночої збірної Микола Зоц у коментарі для Суспільне Спорт підвів підсумки гонки, відзначивши хорошу роботу біатлоністок ходом, однак невдалий результат на вогневих рубежах.

"Звичайно, завжди хочеться кращих результатів. Нашу сильну сторону — стрільбу — ми провалили. Сьогоднішня гонка, у порівняння з естафетою, дала якийсь позитивний момент по роботі на трасі. Христина Дмитренко, за виключенням останнього кілометра, нав’язувала боротьбу. Настя Меркушина трішки інакше виглядала. Люба Кип’яченкова теж, якби не стрільба. Аня Кривонос під час стрільби лежачи багато часу втратила. Я вважаю, що з їхнім рівнем стрільби, це мінусовий для нас момент. Втім, проходження траси додає позитиву, який вселяє віру у подальший прогрес", — сказав Зоц.

Тренер жіночої збірної повідомив, що після етапу в Естерсунді Любов Кип'яченкова і Дар'я Блашко відправляться на Кубок IBU. А місце в команді "А" зберегла Анна Кривонос, яка потрапить у заявку на другий етап в Гохфільцені.

"По Даші [Блашко] ми побачили, що на сьогоднішній день вона взагалі не готова до Кубка світу. Тому ми залучимо її на Кубок IBU. Мені важливо було побачити Настю Меркушину. Щодо неї я помітив сьогодні маленьку, але позитивну динаміку. Цікаво було подивитися на Любу Кип’яченкову, але її ще треба трішки напрацьовувати на етапах Кубка IBU".

"Я дуже вагався між Анею Кривонос та Любою Кип’яченковою, тому що Аня більш до індивідуальних гонок [підходить]. А у нас далі йдуть спринти на наступних етапах, я дуже розраховував на Любу. Та на 90 відсотків ми зробимо свій вибір на Ані Кривонос. А на Кубок IBU поїдуть Люба Кип’яченкова та Даша Блашко".

Зоц додав, що українським біатлоністкам треба значно покращувати стрільбу і прогресувати у роботі на дистанції.

"100 відсотків переконаний, що надалі дівчата показуватимуть швидший хід на трасах. Але не потрібно відкладати нічого на потім, треба реалізовувати те, що є зараз. Так, як сьогодні зі стрільбою, її треба зараз показувати. На тренуваннях ми усе вміємо, на тренуваннях ми можемо себе реалізовувати. Треба ще навчитися на змаганнях. Спортивне життя не дозволяє розтягувати ці моменти на роки, їх потрібно навчитися робити зразу".

Що відомо

  • До складу України на другий етап Кубка світу в Гохфільцені повернеться Юлія Джима.
  • Також Зоц раніше повідомив, що у заявку, можливо, потрапить хтось з чотирьох біатлоністок, які брали участь у першій індивідуальній гонці Кубка IBU – Олена Городна, Юлія Городна, Олександра Меркушина та Ксенія Приходько.
  • Наступний жіночий старт у Швеції — гонка переслідування — відбудеться у неділю, 3 грудня.
На початок