Біатлон: Кубок світу
Біатлон: Кубок світу
Україна визначила склад на чоловічий спринт Кубка світу в Естерсунді: хто в заявці

Україна визначила склад на чоловічий спринт Кубка світу в Естерсунді: хто в заявці

Ексклюзивно
Україна визначила склад на чоловічий спринт Кубка світу в Естерсунді: хто в заявці
. Артем Прима. Фото: Суспільне Спорт

Поза складом залишився Артем Тищенко.

У шведському Естерсунді триває перший етап Кубка світу з біатлону. Наступні старти в програмі змагань — жіночий та чоловічий спринти 1-2 грудня.

Жіночу спринтерську гонку в п'ятницю, 1 грудня, не бігтиме Ірина Петренко. Україну представлятимуть п'ять біатлоністок, зокрема дебютантка Кубка світу в цій дисципліні Христина Дмитренко.

Суспільне Спорт — ексклюзивний транслятор Кубка світу з біатлону. Дивіться наживо усі гонки сезону на сайті та телеканалі Суспільне Спорт, а також на місцевих телеканалах Суспільного.

За день до спринту зі складом визначилися і в чоловічій команді. У збірній повідомили Суспільне Спорт, що поза заявкою на гонку залишається Артем Тищенко — єдиний українець у заліковій зоні індивідуальної гонки в неділю, 26 листопада.

Склад України на чоловічий спринт в Естерсунді (2 грудня)

  • Антон Дудченко, Богдан Цимбал, Денис Насико, Тарас Лесюк, Артем Прима

Початок чоловічого спринту — о 15:45 за київським часом.

Найкращим українським біатлоністом у спринтерському заліку 2022/23 став Артем Прима — 37-ме місце. Свій єдиний спринт минулого сезону лідер збірної пропустив у словенській Поклюці, а найкращий результат показав у французькому Ансі — 18-те місце.

60 найкращих спортсменів за підсумками спринту пройдуть до останнього особистого старту етапу — чоловічої гонки переслідування в неділю, 3 грудня.

За підсумками спринту в збірній України визначатимуть, хто залишиться в складі основної команди на другий етап у Гохфільцені. До змагань в Австрії після травми має повернутися Дмитро Підручний.

Розклад першого етапу Кубка світу (Естерсунд, Швеція)

  • 1 грудня. 15:45. Спринт — жінки
  • 2 грудня. 15:45. Спринт — чоловіки
  • 3 грудня. 15:00. Гонка переслідування — жінки
  • 3 грудня. 17:00. Гонка переслідування — чоловіки
На початок