Біатлон: Кубок світу
Біатлон: Кубок світу
"Програли гонку на одному рубежі". Юрай Санітра оцінив виступ збірної України у чоловічій естафеті Кубка світу

"Програли гонку на одному рубежі". Юрай Санітра оцінив виступ збірної України у чоловічій естафеті Кубка світу

Ексклюзивно
"Програли гонку на одному рубежі". Юрай Санітра оцінив виступ збірної України у чоловічій естафеті Кубка світу
. Юрай Санітра. Фото Євгенія Каранова / Суспільне Спорт

Тренер збірної України в ексклюзивному коментарі для Суспільне Спорт підбив підсумки гонки.

У шведському Естерсунді пройшла перша чоловіча естафета біатлонного сезону 2023/24. Україна посіла в гонці 14-те місце.

До складу України на чоловічу естафету увійшли Артем Тищенко, Артем Прима, Тарас Лесюк і Антон Дудченко. У порівнянні з попередньою гонкою відбулась одна зміна — Дениса Насика змінив Тарас Лесюк.

Суспільне Спорт — ексклюзивний транслятор Кубка світу з біатлону. Дивіться наживо усі гонки сезону на сайті та телеканалі Суспільне Спорт, а також на місцевих телеканалах Суспільного.

Після трьох етапів естафети Україна боролась за потрапляння в топ-10, однак фінішер збірної у гонці Антон Дудченко заробив три штрафні кола "на лежці" і у підсумку закінчив лише на 14-му місці.

Після естафети головний тренер чоловічої збірної України з біатлону Юрай Санітра прокоментував для Суспільне Спорт результат команди, а також оцінив виступи Антона Дудченка, Тараса Лесюка і Артема Прими.

  • Про 14-те місце України
"Сьогодні естафету ми програли на одному рубежі. Незрозуміло, що там Антон Дудченко творив на "лежці". Якби він нормально відстріляв, то на трасі міг би боротися. Наша позиція була хороша, ми могли змагатися за 7-8 місце. Скажу, що хлопці сьогодні краще працювали на трасі. Проте, ще є до чого прагнути. Нам потрібно повернутися у ту форму, яка була на підготовці у Фінляндії".
  • Про виступ Антона Дудченка

"Я гадаю, що трішки впевненості Антону не вистачає у стрільбі лежачи. Нам потрібно щось змінити. Один раз він відстріляється добре, потім знову проблеми, особливо у "лежці". Будемо шукати варіанти, щоб він зміг себе нормально показати і на стрільбі".

  • Про етап Тараса Лесюка

"Нема про що думати, був контакт, тому не потрібно відпускати суперників. У естафеті тактика щодо темпу не може працювати, він правильно робив, що тримався [швейцарця Нікласа] Хартвега. Адже той сильний ходом, тому він біг із ним. Було потрібно в стрільбі стоячи закрити одним додатковим патроном і я був би задоволений. Програв на своєму етапі 53 секунди Йоганнесу Бьо, тож я думаю, що це було правильно".

  • Про етап Артема Прими
"Артем дуже добре відстрілявся, зі стрільбою у нього немає проблем. Але його швидкість мені ще не подобається. Спершу він був досить важким. Наприкінці трішки прокинувся, але наразі це ще не той Артем, якого б я хотів бачити на трасі".
  • Про склад на спринтерську гонку

"100% бігтимуть Денис Насико та Богдан Цимбал. З цієї четвірки, яка бігла естафету, один відпочиватиме. Хто саме – визначимо завтра зранку".

Розклад першого етапу Кубка світу (Естерсунд, Швеція)

  • 1 грудня. 15:45. Спринт — жінки
  • 2 грудня. 15:45. Спринт — чоловіки
  • 3 грудня. 15:00. Гонка переслідування — жінки
  • 3 грудня. 17:00. Гонка переслідування — чоловіки
На початок