Біатлон: Кубок світу
Біатлон: Кубок світу
"Відмерзли руки". Біатлоністка Дмитренко пояснила повільну стрільбу на "стійці" жіночої естафети Кубка світу

"Відмерзли руки". Біатлоністка Дмитренко пояснила повільну стрільбу на "стійці" жіночої естафети Кубка світу

Ексклюзивно
"Відмерзли руки". Біатлоністка Дмитренко пояснила повільну стрільбу на "стійці" жіночої естафети Кубка світу
. Христина Дмитренко. Фото: Getty Images

Що сталося на рубежі та реакція спортсменки.

Збірна України з біатлону виступила у першій класичній естафеті — посіла 12-е місце у жіночій гонці. Українки були близькими до потрапляння у статус колових ще з другого етапу, але змогла пройти повну дистанцію гонки.

Перший етап у жіночій естафеті бігли дебютантка Кубка світу — Христина Дмитренко. Після чистої першої стрільби, 24-річна біатлоністка з двома додатковими патронами пройшла другий вогневий рубіж.

Проблеми у Дмитренко виникли після п'яти "основних" пострілів: з врахуванням використаних додаткових патронів вона витратила на другий рубіж 1:01.2 хвилини. І у підсумку передала естафету Дар'ї Блашко 13-ю.

Після завершення гонки біатлоністка дала ексклюзивний коментар для Суспільне Спорт, у якому пояснила, що саме сталося на вогневому рубежі. Дмитренко відзначила, що під час проходження дистанції у неї замерзли руки, через що вона мала труднощі під час використання додаткових патронів.

"Те, що сталося на стійці — у мене зовсім відмерзли руки, я беру цей додатковий патрон і не відчуваю — є він у мене в руках, чи нема. Я дивлюся на нього, намагаюся розвернути, вставити, у мене не виходить. Я три патрони просто випустила з рук. Дуже соромно перед дівчатами у першу чергу, перед тренерами".

"З самою гвинтівкою все було гаразд, я не відчувала рук. Треба було працювати з п'яти, щоб ці додаткові патрони не чіпати. Так уже вийшло".

Щодо самої гонки, то Дмитренко відзначила, що не має від неї позитивних емоцій. За словами біатлоністки, вже на першому колі вона відчула труднощі під час подолання дистанції.

"Не можу описати свої емоції наповну, бо ми в прямому ефірі, це побачить моя мама і багато глядачів. Але що можу сказати — це було важко, і чесно — я офігіла на першому колі, бо так "нажралася" поруч з цими дівчатами. Я вже їду, думаю, капець, де брати сили на останнє коло. Те що по трасі — то одне. Я старалася триматися".

"Було важко, але я намагалася і друге коло триматися поближче, десь відпускала все одно. Я намагалася. Те що сталося на "стійці" — я багато часу втратила. Щось мені не щастить зі "стійкою" на цьому етапі".

"На даний момент не можу винести плюсів, тут були такі помилки, а це естафета, розумію, що дівчатам бігти. Намагалася на останньому колі догнати на зубах, на таких соплях. Я підвела дівчат у першу чергу", — додала біатлоністка.

Хто така Христина Дмитренко?

  • 24-річна українська біатлоністка, представниця Чернігівської області.
  • Дмитренко проводить дебютний сезон на Кубку світу з біатлону. Жіноча естафета — третя гонка для неї на етапі в Естерсунді.
  • Першу гонку на рівні Кубка IBU з біатлону Дмитренко провела в німецькому Арбері у січні 2021-го. Сезон 2022/23 став першим повноцінним, у якому біатлоністка виступала лише на дорослому рівні.
  • "Бронза" у спринті на етапі Кубка IBU в Кенморі — найкращий результат і єдина нагорода для Дмитренко на дорослому рівні. Перед цим вона виборювала медалі лише на рівні юніорок — "срібло" у 2016 році в спринті та "бронза" у 2017-му в змішаній естафеті на етапах юніорського Кубка IBU.
На початок