Біатлон: Кубок світу
Біатлон: Кубок світу
"Можу конкурувати". Христина Дмитренко з ентузіазмом оцінила дебют на Кубку світу та назвала цілі на біатлонний сезон

"Можу конкурувати". Христина Дмитренко з ентузіазмом оцінила дебют на Кубку світу та назвала цілі на біатлонний сезон

Ексклюзивно
"Можу конкурувати". Христина Дмитренко з ентузіазмом оцінила дебют на Кубку світу та назвала цілі на біатлонний сезон
. Христина Дмитренко — дебютантка Кубка світу 2023/24. Фото: Pavlo Zarovetskyi / biathlon.com.ua

Ексклюзивний коментар біатлоністки для Суспільне Спорт.

Українська біатлоністка Христина Дмитренко дебютувала на рівні Кубка світу. У межах першого етапу сезону в Естерсунді 24-річна українка провела уже дві гонки.

Перший старт в кар'єрі на рівні Кубка світу Дмитренко провела у змішаній естафеті. Ба більше, у дебютній гонці 24-річна біатлоністка була фінішеркою команди та допомогла "синьо-жовтим" посісти восьме місце.

Суспільне Спорт — ексклюзивний транслятор Кубка світу та Кубка IBU з біатлону. Дивіться наживо усі гонки сезону на сайті та телеканалі Суспільне Спорт, а також на місцевих телеканалах Суспільного.

Натомість перший особистий старт Христини на Кубку світу – індивідуальна гонка, яку українка завершила 43-ю з відставанням від залікової зони у 7.5 секунди. Після цього результату Дмитренко пояснила, що фінішувати у топ-40 їй завадила колізія на четвертій стрільбі, де біатлоністка втратила багато секунд, коли переходила з однієї установки на іншу.

У перший день відпочинку на старті нового сезону Кубка світу Дмитренко ексклюзивно поспілкувалася із Суспільне Спорт. Біатлоністка оцінила дебютні гонки на цьому рівні та розповіла про плани на прийдешні змагання.

  • Про перші старти на Кубку світу
"Мій дебют на Кубку світу вважаю добрим. Впоралася із собою, з емоціями. Наразі розумію, що у подальшому можу боротися і буду намагатися додавати у своїх результатах та потенціалі".
  • Про впевненість у власних силах

"Не скажу, що почуваю себе впевнено у плані стрільби. Бувають різні погодні умови, тож не можна бути на 100% впевненою, що відстріляю "по нулям" і буду дуже класно відпрацьовувати на рубежі. Це біатлон, це емоції, гра на дистанції, де можуть тебе психологічно затиснути десь або ж навпаки підняти".

"Із психологом працювала декілька разів. Але в основному підходжу до стартів як звикла, без жодних зовнішніх думок та втручань".

  • Про аналіз власних виступів
"Робила аналіз сама для себе, передусім. Індивідуальна гонка — це гонка, де треба підходити тактично, окремий вид мистецтва. Головне тут відстрілятися на нуль та працювати на дистанції. А дистанція немала — 15 км, десь треба потерпіти. Це мої другі 15 км у кар'єрі, тому не можу сказати, що все правильно розклала. У мене великий запас по швидкості залишився. Фінішувала і думаю, що десь могла додати, потерпіти. Але думаю, що нічого страшного, попереду ще будуть такі гонки, і треба буде спробувати агресивніше тримати себе на дистанції".
  • Про плани на прийдешні старти

"Передусім, хочу пройти сезон під одну лінію, щоб не було спадів у моєму результаті. І хочеться потрапити у топ-20 [у конкретній гонці], дуже хочеться. Бо я себе добре почуваю, розумію, що я можу конкурувати".

Хто така Христина Дмитренко?

  • 24-річна українська біатлоністка, представниця Чернігівської області. Дебютантка сезону Кубка світу з біатлону.
  • Першу гонку на рівні Кубка IBU з біатлону Дмитренко провела в німецькому Арбері у січні 2021-го. Сезон 2022/23 став першим повноцінним, у якому біатлоністка виступала лише на дорослому рівні.
  • "Бронза" у спринті на етапі Кубка IBU в Кенморі — найкращий результат і єдина нагорода для Дмитренко на дорослому рівні. Перед цим вона виборювала медалі лише на рівні юніорок — "срібло" у 2016 році в спринті та "бронза" у 2017-му в змішаній естафеті на етапах юніорського Кубка IBU.
На початок