Ігри Нескорених
Ігри Нескорених
Україна виборола командне "золото" у стрільбі з лука в останній день Ігор нескорених-2023: результати та призери

Україна виборола командне "золото" у стрільбі з лука в останній день Ігор нескорених-2023: результати та призери

Україна виборола командне "золото" у стрільбі з лука в останній день Ігор нескорених-2023: результати та призери
. Вадим Мазніченко та Володимир Товкис на Іграх нескорених-2023. Фото: Invictus Games: Team Ukraine

Як виступили українські "нескорені" в сьомий день Invictus Games – мультиспортивного турніру серед ветеранів і військовослужбовців, які зазнали поранень або травм.

У німецькому Дюссельдорфі завершилися Ігри нескорених-2023. Турнір закрили командні першості зі стрільби з лука, в яких узяла участь збірна України.

"Синьо-жовті" завершили Ігри золотою нагородою в змаганнях початківців серед змішаних команд у стрільбі з класичного лука. Україну в цій дисципліні представили ветеран Нацгвардії Володимир Товкис та ветерани ЗСУ Максим Зубов і Вадим Мазніченко.

За підсумком кваліфікації українці посіли друге місце з 766 очками, поступившись лише Польщі (773) і таким чином здобувши місце в плей-оф.

У чвертьфіналі українське тріо здолало збірну Канади з рахунком 6:0, а згодом повторило успішний виступ уже проти Данії у півфіналі (також 6:0).

У протистоянні за "золото" Україна зійшлася з лідерами кваліфікації Польщею. Товкис, Зубов і Мазніченко цього разу взяли гору над суперниками та знову оформили впевнену перемогу з рахунком 6:0, що й принесло їм чемпіонство.

Для Володимира це вже третє "золото" Invictus Games після двох перемог у веслуванні на тренажерах, тоді як Максим і Вадим уперше піднялися на найвищу сходинку п'єдесталу.

Таким чином за всі сім змагальних днів Ігор нескорених-2023 Україна завоювала 34 медалі: 12 золотих, 14 срібних та 8 бронзових.

Усі медалі України на Іграх нескорених-2023

Що відомо про Ігри нескорених-2023

  • Турнір, який започаткував британський принц Гаррі, проходить з 2014 року. Наразі до програми змагань входять десять видів спорту: стрільба з лука, легка атлетика, веслування на тренажерах, паверліфтинг, плавання, велоспорт, волейбол сидячи, баскетбол і регбі на візках та – уперше в історії – настільний теніс.
  • Україна дебютувала на Іграх нескорених у 2017-му, тож змагання 2023 року для неї четверті в історії. До складу української збірної ввійшли 25 учасників: військових і волонтерів ЗСУ, Нацгвардії, Національної поліції та добровольчих батальйонів. Це найбільше представництво України за історію її участі в Invictus Games.
  • Українська збірна була представлена в усіх видах спорту, крім регбі на візках. Проте деякі учасники отримали можливість зіграти й у цьому виді, але в змішаній команді разом із військовими й ветеранами з інших країн.
На початок