СБУ затримала російських агентів, які готували масовані авіаобстріли по Кіровоградщині та ще чотирьох областях

СБУ затримала російських агентів, які готували масовані авіаобстріли по Кіровоградщині та ще чотирьох областях

СБУ затримала російських агентів, які готували масовані авіаобстріли по Кіровоградщині
Російські агенти, які готували масовані авіаобстріли по Кіровоградщині та ще чотирьох областях. СБУ/Колаж Суспільне

Служба безпеки України затримала російських агентів, яких підозрюють у підготовці масованих авіаобстрілів Кіровоградської, Київської, Черкаської, Полтавської та Вінницької областей напередодні Великодня. Ціллю мали стати енергогенеруючі підприємства та логістичні склади зберігання паливно-мастильних матеріалів.

Про це повідомляють на Telegram-каналі СБУ.

За даними Служби безпеки України, російські агенти мали надати інформацію щодо актуальних геолокацій військових аеродромів, а також спецпідрозділів, які охороняють Генштаб ЗСУ.

Для виконання цих завдань російська спецслужба залучила двох своїх агентів з Умані та Лубен. Вони діяли порізно, однак працювали на одного куратора з ФСБ.

"Про все це Служба безпеки дізналася ще на початковому етапі розвідувальної активності російських агентів, яких своєчасно викрила і покроково документувала. Завдяки цьому їх вдалося затримати "на гарячому" неподалік Києва, де вони проводили дорозвідку", – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, затриманим 28 років, обоє безробітні. У березні цього року їх дистанційно завербував кадровий співробітник "Кримського управління" ФСБ. Нині СБУ встановила його особу. За співпрацю російські спецслужби обіцяли їм гроші.Для комунікації вони використовували анонімний чат у популярному месенджері.

Наразі затриманим повідомили про підозру за частиною 2 статті 111 "Державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану". Нині підозрювані перебувають під вартою. Санкція статті передбачає покарання – довічне ув’язнення.

Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

На початок