Кропивничанина підозрюють у коригуванні ракетного удару по залізничних ешелонах ЗСУ

Кропивничанина підозрюють у коригуванні ракетного удару по залізничних ешелонах ЗСУ

Затримали підозрюваного у корегуванні ракетного удару
Затримали підозрюваного у корегуванні ракетного удару. СБУ у Кіровоградській області

Працівники Служби безпеки України затримали кропивничанина, якого підозрюють у коригуванні ракетного удару по залізничній інфраструктурі Кіровоградської області.

Про це Суспільному розповіла речниця управління СБУ в регіоні Юлія Ткач.

За її даними, підозрюваний для виконання завдання намагався встановити вебкамеру поблизу мосту, щоб зафіксувати графіки переміщення військових ешелонів. У режимі онлайн мав передати їхні координати росіянам для підготовки прицільного удару по залізниці.

"Таким чином російські військові сподівалися порушити постачання української зброї та боєприпасів на передову східного та південного фронтів. Чоловіка затримали, коли він намагався встановити вебкамеру поблизу колії. Під час обшуку у нього знайшли мобільний телефон, на який він планував під’єднати відеопристрій, щоб відслідковувати рух ешелонів.

Затриманому повідомили про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України "Несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану". Карається позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років, сказала речниця.

Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

На початок