Експродюсер дитячого каналу Nickelodeon позивається на авторів документальногого серіалу, які розповіли про насильство

Експродюсер дитячого каналу Nickelodeon позивається на авторів документальногого серіалу, які розповіли про насильство

Ден Шнайдер судиться з документальним серіалом про себе: чому
Ден Шнайдер. Getty Images/Photo by Brian To/FilmMagic

Колишній продюсер американського каналу для дітей Nickelodeon Ден Шнайдер подав позов проти авторів документального серіалу Quiet on Set ("Тихо на знімальному майданчику: Темний бік дитячого телебачення"). Він вважає замовним і неправдивим його зображення як "дитячого сексуального насильника".

Про це повідомляє The New York Times.

Шнайдер подав позов про наклеп проти творців документального серіалу від Investigation Discovery. В епізодах розповіли про сексуальне насильство, зокрема стосовно дітей, та іншу неприйнятну поведінку на знімальному майданчику Nickelodeon.

Серіал містить інтерв'ю колишніх працівників телеканалу. Вони засуджували Шнайдера за сексуалізований гумор та недоречну поведінку. В березні він випустив відео, в якому перепросив за деяку свою поведінку на роботі, зокрема за вимагання від працівників масажу під час зйомок.

"Шнайдер буде першим, хто визнає, що частина того, що вони сказали, є правдою. Іноді він був сліпим до болю, який його поведінка завдавала певним колегам, підлеглим і акторам. Він буде шкодувати та спокутувати свою поведінку все життя. Але єдина річ, яка його не стосується, і та, що назавжди зіпсує його репутацію та кар’єру,— це сексуальне насильство над дітьми", — йдеться у позові до Верховного суду Лос-Анджелеса.

Позов стосується кіностудії Warner Bros. Discovery, яка створила серіал, стримінгового сервісу Max, Maxine Productions and Sony Pictures Television, які продюсували стрічку, а також проти режисерок Мері Робертсон і Емми Шварц. Сам Шнайдер відмовився давати інтерв'ю для серіалу.

Що відомо про Дена Шнайдера

Ден Шнайдер почав свою кар'єру в 1990-х роках. Він створив, написав сценарій і продюсував низку успішних проєктів для Nickelodeon, зокрема "Шоу Аманди", "Дрейк і Джош", "Зої 101". У 2018 році Шнайдер і Nickelodeon розірвали співпрацю.

У 2021 році видання The New York Times повідомило, що це рішення пов'язано з внутрішнім розслідуванням стосовно Шнайдера. У ньому компанія виявила, що люди сприймали його професійну поведінку образливою, хоча доказів сексуального насильства так і не виявили.

Читайте нас у Facebook, Instagram і Telegram, дивіться наш YouTube і TikTok

Поділіться своєю історією з Суспільне Культура. З нами можна зв'язатися у соціальних мережах та через пошту: [email protected]

На початок