Тейлор Свіфт стала "Людиною року 2023" за версією Time

Тейлор Свіфт стала "Людиною року 2023" за версією Time

Тейлор Свіфт стала "Людиною року 2023" за версією Time
. Фото: Time

Американський журнал Time оголосив "Людину року 2023" — нею стала американська співачка Тейлор Свіфт, яка цьогоріч встановила низку рекордів завдяки концертному шоу The Eras Tour. Медіа назвало її "головною героїнею світу" цього року.

Про це йдеться на сайті видання.

Тейлор Свіфт дуже любить котів — у неї є троє котів (Олівія, Мередіт та Бенджамін), які регулярно з'являються в соцмережах, кліпах та комерційних роликах співачки. Тож на одній з обкладинок Time Свіфт позує разом із Бенджаміном.

"Тейлор Свіфт розповідає мені історію, і коли Тейлор Свіфт розповідає вам історію, ви слухаєте, тому що знаєте, що це буде добре — не лише тому, що вона прожила надзвичайне життя, а й тому, що вона надзвичайна оповідачка", — так починається стаття про співачку в Time.

У виданні зазначають, що Тейлор Свіфт досягнула висот як у культурній, так і у комерційній сферах. Її попкультурний вплив на рівні з Елвісом Преслі, Майклом Джексоном та Мадонною; як авторку пісень її порівняли з Бобом Діланом, Полом Маккартні та Джоні Мітчеллом. Крім того, їй вдалося побудувати навколо себе "імперію, за деякими оцінками, у понад мільярд доларів".

Тейлор Свіфт "Людина року 2023" Time
Ще одна обкладинка Time з Тейлор Свіфт. Фото: Time

"Щоб розповісти свою історію, вона використовує найефективніший спосіб на сьогодні — поппісню. Проте з часом вона використала потужність медіа, як традиційних, так і нових, щоб створити щось цілком унікальне — наративний світ, у якому її музика є лише частиною інтерактивної історії, що змінює форму. Свіфт є архітекторкою і героїнею цієї історії, протагоністкою і оповідачкою", — описують у журналі унівкальність Свіфт.

Тейлор Свіфт "Людина року 2023" Time
Обкладинка Time з Тейлор Свіфт. Фото: Inez and Vinoodh/Time

Цьогоріч Тейлор Свіфт потрапила до списку мільярдерів — завдяки успішному концертному туру The Eras. Вона одна з небагатьох артисток, які досягли цього завдяки лише музиці та виступам. Її фільм-концерт почав бити рекорди продажів ще до виходу.

А якщо впливові словники обирали словами року терміни, пов'язані зі штучним інтелектом, то стримінгові сервіси — Apple Music, Spotify — називали Тейлор Свіфт артисткою року. Крім того, лише зі Spotify вона отримає цьогоріч 100 мільйонів роялті.

Напередодні журнал оголосив спортсмена року — ним став аргентинський футболіст Ліонель Мессі.

Історія про "Людину року"

З 1927 року Time обирає людину, групу чи концепції, які найбільше вплинули на заголовки новин протягом року.

До цьогорічного шортліста потрапили дев'ятеро номінантів:

  • президент Росії Володимир Путін;
  • співачка Тейлор Свіфт;
  • король Великої Британії Чарльз ІІІ;
  • Барбі — після успіху однойменної стрічки режисерки Грети Гервіг;
  • учасники страйку в Голлівуді;
  • гендиректор компанії OpenAI Сем Альтман;
  • прокурори експрезидента США Дональда Трампа;
  • очільник Федеральної резервної системи (ФРС) Джером Павелл;
  • глава Китаю Сі Цзіньпін.

Торік "Людиною року" обрали Володимира Зеленського та "дух України". У різні роки це звання отримували диктатори Адольф Гітлер та Йосип Сталін, групи людей — американські вчені та учасниці руху #MeToo, а також комп'ютер.

Читайте нас у Facebook, Instagram і Telegram, дивіться наш YouTube і TikTok

Поділіться своєю історією з Суспільне Культура. З нами можна зв'язатися у соціальних мережах та через пошту: [email protected]

На початок