УЗ запустила чат-боти для продажу квитків у Viber і Telegram. Як вони працюють

УЗ запустила чат-боти для продажу квитків у Viber і Telegram. Як вони працюють

Оновлено
УЗ запустила чат-боти для продажу квитків у Viber і Telegram. Як вони працюють
. Укрзалізниця

Акціонерне товариство "Українська залізниця" запустило чат-боти в месенджерах Viber і Telegram з функцією продажу квитків на поїзди. 11 січня УЗ анонсувала цю функцію.

"Сьогодні (12 січня — ред.) компанія запустила перший власний чат-бот. Він не лише надає довідкову інформацію та зворотний зв’язок, а й наділений функціями продажу/повернення квитків, замовлення харчування та інших додаткових опцій", — йдеться в повідомленні пресслужби "Укрзалізниці".

Згідно з ним, чат-бот УЗ "розмовляє" українською, англійською та російською мовами. Стверджується, що нині на сервісі доступні для замовлення квитки на швидкісні поїзди Інтерсіті+ та їхній розклад.

Кореспондентка Суспільного протестувала чат-бот у Telegram. Так, він просить користувача надіслати свій номер телефону, потім пропонує обрати мову спілкування й дію, яка цікавить людину, з такого меню:

Чат-бот УЗ
Чат-бот УЗ. Скріншот

Так, чат-бот може допомогти знайти/купити/повернути квитки, дізнатися розклад руху, отримати додаткову інформацію. Наприклад, для купівлі квитка потрібно обрати місто з запропонованих (Київ, Дніпро, Харків, Одеса, Славське, Львів) або ввести необхідне власноруч. Потім потрібно обрати станцію відправлення й прибуття, після чого з'явиться розклад поїздів. У випадку з Києвом та Львовом він з'явився від 12 до 18 січня.

Після вибору необхідної дати, чат-бот покаже розклад поїздів на цей день, кількість місць у різних класах, розсадку у вагонах, де потрібно обрати місце та написати власне ім'я та прізвище. Також пропонується обрати бізнес-ланч та купили воду. Чат-бот жартує, що можна взяти у дорогу смачненького й мається на увазі "не курка з яйцями".

Далі чат-бот пише введені дані так, як це відбувається й на сайті УЗ при купівлі квитка. Після цього можна підтвердити бронювання й оплатити квиток або скасувати всі обрані дії.

Протестувати роботу чат-ботів можна самостійно у Viber і Telegram.

11 січня "Укрзалізниця" анонсувала запуск чат-ботів. Як повідомили на сайті перевізника, проєкт запускається у співпраці з Visa й американською компанією Middleware, яка виступає технологічним партнером. Працювати все буде на базі технології Corezoid Hyperautomation Engine.

Крім цього компанія планує продавати онлайн квитки на потяг Kyiv Boryspil Express, розширити сервіс харчування та створити "листи очікування".

Нині квитки на поїзди також можна придбати в офіційному мобільному додатку перевізника, у касах або на сайті "Укрзалізниці".

Що відомо

  • У період січневого локдауну "Укрзалізниця" забезпечить курсування поїздів далекого та приміського сполучення у звичному режимі.
  • Майже 200 тисяч пасажирів подорожували залізницею під час новорічних свят. Найбільший попит мали потяги західного сполучення.
  • Напередодні зимових свят Укрзалізниця відновила рух низки поїздів, зокрема і поїзду "Миколаїв – Рахів". Також компанія призначила три додаткових поїзди у популярних напрямках: Київ — Івано-Франківськ, Ворохта, Полтава — Ворохта та Кременчук — Івано-Франківськ.
  • Раніше УЗ показала поїзд для VIP-поїздок. У ньому є вагони з кондиціонерами, ванною і кімнатами для нарад.
На початок