Працівник СБУ міг дати вказівку вручити повістку журналісту "Слідства Інфо". Що відомо

Працівник СБУ міг дати вказівку вручити повістку журналісту "Слідства Інфо". Що відомо

Журналісту "Слідства Інфо" намагались вручити повістку
Працівник Служби безпеки України міг дати вказівку представникам ТЦК вручити повістку журналісту "Слідства.Інфо" . Скріншот з відео "Слідства Інфо"

Працівник Служби безпеки України міг дати вказівку представникам ТЦК вручити повістку журналісту "Слідства.Інфо" Євгенію Шульгату. Раніше розслідувач у своєму матеріалі викрив елітне майно керівника департаменту кібербезпеки СБУ Іллі Вітюка.

Про це йдеться у розслідуванні "Слідства Інфо".

Зазначається, що співробітники Солом’янського ТЦК намагалися вручити повістку Шульгату 1 квітня у супермаркеті в Оболонському районі Києва. Однак після того, як журналіст запитав, чи пов’язана ситуація з його розслідуванням про керівника департаменту кібербезпеки СБУ, співробітники ТЦК пішли, заявивши, що що фіксують відмову від повістки.

Розслідувачі "Слідства Інфо" отримали відео з камер спостереження торгового центру "Дрім" і встановили, що разом з військовослужбовцями Солом'янського військкомату до ТЦ зайшов чоловік у цивільному одязі і вказав їм на Євгенія Шульгата.

Джерела видання повідомили, що цим чоловіком був Олексій Володимирович Біленко — працівник департаменту кібербезпеки СБУ та людина, близька до Іллі Вітюка.

Розслідування Євгенія Шульгата "Заможні жінки та королівська нерухомість генерала СБУ" вийшло 4 квітня. У ньому зокрема розповідається про квартиру Вітюка на столичному Печерську, ринкова вартість якої понад 20 мільйонів гривень та про заробітки дружини посадовця.

"Оскільки я працював над цією історією, то одразу запідозрив, що мене зупинили у супермаркеті саме через неї", — прокоментував інцидент сам Шульгат.

Як Біленко, так і працівники Словом'янського ТЦК відмовились коментувати ситуацію з журналістом "Слідства Інфо".

Керівниця агенції "Слідство Інфо" Анна Бабінець своєю чергою наголосила, що ситуація виглядала як послуга з вручення повістки на замовлення.

На початок