Сесійні засідання не відбуваються з жовтня. На Кіровоградщині Мар'янівська громада не ухвалила бюджет на 2024 рік

Сесійні засідання не відбуваються з жовтня. На Кіровоградщині Мар'янівська громада не ухвалила бюджет на 2024 рік

Ексклюзивно
Сесійні засідання не відбуваються з жовтня. На Кіровоградщині Мар'янівська громада не ухвалила бюджет на 2024 рік
Голова громади Андрій Флоря та депутати на зібранні у січні 2024 року. Фото: Facebook/ Мар’янівська територіальна громада

У Мар'янівській громаді Новоукраїнського району Кіровоградської області не затвердили бюджет на 2024 рік. Сесійні засідання не відбуваються з жовтня минулого року. Це пов'язано з тим, що за проєкти рішень не голосують 13 представників депутатської групи "Розвиток громади". Всього у громаді 22 депутатів.

Про це Суспільному розповіла місцева депутатка Тетяна Смоленко. Жінка говорить, об'єдналися у депутатську групу, щоб вирішити у Мар'янівській громаді нагальні питання.

"Перше – це висока плинність кадрів. На роботу не працевлаштовують розумних, освічених людей, а набирають тих, які "угодні" владі. Також нас не влаштовує робота заступниці голови громади Світлани Кравченко. Ми просили, щоб її звільнили, і саме з цієї посади. Але нас не почули".

Є у депутатської групи й зауваження щодо призначення премій голові та його заступникам, надання в оренду землі через аукціон та відсутність програми на підтримку ЗСУ. На думку жінки, у громаді недостатньо звертають увагу на сім’ї військовослужбовців, зокрема, загиблих та полонених, їм не виділяють з місцевого бюджету гроші.

"Коли звертаються воїни, то депутати з групи "Розвиток громади" самі складаються грошима і допомагають нашим захисникам. Тому, ми не проти ухвалення бюджету, ми за. Але якщо голова не хоче нас почути, то що нам робити? Ми приходимо на кожну сесію та вимагаємо, щоб наші запити та питання включили на розгляд , але цього не роблять. То чому ми повинні йти йому на зустріч?"

Блокувати роботу сесії в умовах воєнного стану – недоцільно, вважає депутат Андрій Мартинюк, який не входить до депутатської групи "Розвиток громади".

"Депутатська група "Розвиток громади" блокує проведення сесійних засідань, зокрема, й ухвалення бюджету громади. Це тому, що ці депутати вимагають розглянути в першу чергу ті питання, які вважають для себе важливими. На мою думку, під час повномасштабної війни – це недоречно. Наразі основні програми виконуватись не будуть, бо гроші не виділені. Наприклад, це стосується і школи, і клубу, і допомоги ЗСУ. Сесійні засідання у Мар’янівській громаді не відбуваються з жовтня минулого року і озвучити усі проекти рішення, які потребують розгляду, просто нереально".

Що каже голова Мар'янівської громади Андрій Флоря

Непорозумінь ні з ким немає, чому депутати не голосують за бюджет Мар'янівської громади, треба запитувати у них, говорить голова Андрій Флоря. Вимоги депутатської групи "Розвиток громади" назвав шантажем.

"У нашій громаді ще торік з'явилась програма на підтримку ЗСУ. Цьогоріч є програма на підтримку сімей загиблих. Цей проект рішення опублікований на сайті та включений до порядку денного. Щодо питання звільнення моєї заступниці — а на підставі чого я повинен це зробити? Це тому, що є бажання депутатів? Я не знаю, хто незадоволений її роботою. Я не вважаю, що ситуація зайшла в глухий кут, так, вона напружена. Але не сьогодні, так завтра, післязавтра ми проголосуємо за бюджет. Тому що це питання повноцінного життя нашої громади. І депутати взяли на себе відповідальність перед виборцями".

Зі слів Андрія Флорі, наступне сесійне засіданні запланували на четвер, 8 лютого. Цього дня знову планують розглянути проект рішення про бюджет громади на 2024 рік.

На початок