У Кропивницькому на підтримку ЗСУ виділили сто мільйонів гривень з бюджету громади

У Кропивницькому на підтримку ЗСУ виділили сто мільйонів гривень з бюджету громади

Гроші на ЗСУ
На підтримку ЗСУ кропивницькі депутати виділили сотню мільйонів гривень з місцевого бюджету. Колаж: Суспільне Кропивницький

Депутати Кропивницької міської ради підтримали виділення ста мільйонів гривень з бюджету громади на підтримку військових формувань Збройних сил України. Це відбулось під час засідання сесії 27 лютого, коли вносили зміни до бюджету.

Керівниця міського фінансового управління Любов Бочкова повідомила, що рішенням про перерозподіл до бюджету громади залучили 32 мільйони гривень міжбюджетних трансферів з державного та обласного бюджетів та понад 552 мільйони залишків грошей міського бюджету на 1 січня 2024 року.

Куди направлять гроші внаслідок перерозподілу бюджету

  • 100 мільйонів – на підтримку ЗСУ;
  • 4,5 мільйона – на мобілізаційну підготовку управлінню транспорту та зв’язку;
  • три мільйони – на реалізацію програми "Безпечне місто";
  • 371,1 мільйона – на захищені статті бюджету: оплату праці працівників бюджетних установ, нарахування на заробітну плату, забезпечення продуктами, оплату комунальних послуг та енергоносіїв, соціальне забезпечення управлінню освіти, управлінню охорони здоров’я, департаменту соціальної політики, управлінню культури й туризму, управлінню молоді та спорту, виконавчому комітету міської ради.
  • 95,2 мільйона – управлінню капітального будівництва. 13 мільйонів з цієї суми витратять на капітальний ремонт захисних споруд цивільного захисту на вулицях Героїв Рятувальників та Героїв України, 48,1 мільйона – на облаштування укриттів у закладах освіти.

На початок