Мазепа після виходу із СІЗО заявив, що "обурений діями ДБР і Офісу генпрокурора", а також відкинув звинувачення

Мазепа після виходу із СІЗО заявив, що "обурений діями ДБР і Офісу генпрокурора", а також відкинув звинувачення

Ігор Мазепа
Бізнесмен Ігор Мазепа. Фото: Ігор Мазепа/Facebook

Український бізнесмен і директор інвестиційної компанії Concorde Capital Ігор Мазепа, після того, як 23 січня вийшов під заставу із СІЗО заявив, що відкидає усі звинувачення у свій бік і подякував президенту Володимиру Зеленському за прийняте на засіданні РНБО рішення щодо економічної безпеки та стабільності.

Про це Ігор Мазепа написав у Facebook.

"Відкидаю усі обвинувачення, що намагаються пред’явити мені люди з радянським менталітетом, які тимчасово обіймають посади в наших правоохоронних органах. І хоч я не повністю задоволений рішенням Апеляційного суду Києва, який зменшив заставу по моєму випадку до 21 млн гривень, проти захмарних прокурорських забаганок у 700 млн, я дуже вдячний суддям. Бо вони дали мені можливість продовжити свою боротьбу за справедливість у нормальних умовах, що гарантує принцип змагальності судового процесу", — йдеться у дописі бізнесмена.

Мазепа також заявив, що обурений діями співробітників Державного бюро розслідувань (ДБР) і Офісу генпрокурора.

"Я обурений зухвалими діями людей у погонах ДБР та ОГПУ, які вирішили відновити кращі практики тиску та рекету, притаманні буремним дев’яностим рокам минулого століття. А за зухвалістю процесуальних методів та швидкістю навішування обурливих ярликів, вони впевнено тягнуть нас у 1937 рік. Будьте певні – це вже не пройде", — заявив Мазепа.

Він додав, що провів чотири доби в "непростих умовах, але жодної секунди про це не жаліє".

"Бо в мене склалося враження, що за ці дні наша країна суттєво наблизилася до своєї перемоги. Ми стали згуртовані та сильні, ми почали краще розуміти, куди ми хочемо рухатися. Ми – це і бізнес, і влада", — пояснив бізнесмен і подякував главі державі Володимиру Зеленському "за оперативну реакцію на запит бізнесу" та прийняте на засіданні РНБО рішення, що стосується економічної безпеки та економічної стабільності.

"Я натхненний тим, що Верховний головнокомандувач приділив особливу увагу саме питанням економічної безпеки. Я розумію, що у зв’язку з цим у нас буде чимало роботи. По-перше, потрібно зробити усе, щоб якнайшвидше очистити правоохоронні органи від здирників, які для економіки є небезпечнішими за зрадників. По-друге, разом із представниками влади, бізнесу необхідно запровадити такі законодавчі зміни, щоб раз і назавжди захистити українських підприємців від необґрунтованого тиску з боку тих, хто живе коштом їх податків", — сказав Мазепа.

23 січня президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО "Про невідкладні заходи із забезпечення економічної безпеки на період дії правового режиму воєнного стану".

Що відомо про "справу Мазепи"

Співробітники Держбюро розслідувань 18 січня затримали бізнесмена та директора інвестиційної компанії Concorde Capital Ігоря Мазепу, коли той намагався перетнути українсько-польський кордон. За даними ДБР він є організатором схеми протиправного заволодіння землями.

У відомстві також поінформували, що затримали та ще трьох спільників Мазепи, зокрема "брата організатора оборудки".

19 січня Печерський районний суд Києва обрав бізнесменові запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 27 лютого з можливістю внесення застави в 349 мільйонів 700 тисяч гривень.

23 січня Апеляційний суд Києва розглянув скаргу і залишив під вартою директора інвестиційної компанії Concorde Capital Ігоря Мазепу в справі щодо незаконного заволодіння землею у Київській області. Водночас суд зменшив розмір застави з 349 мільйонів 700 тисяч гривень до 21 мільйона гривень.

В той же день за Ігоря Мазепу внесли заставу і бізнесмен вийшов із СІЗО. За словами адвоката бізнесмена Тараса Пошиванюка, застава сплачена однією із фірм, що входить до групи компаній Concorde Capital.

На початок