Яку книжку покласти дітям під ялинку. П'ятірка дитячих книг від оглядача з Кропивницького

Яку книжку покласти дітям під ялинку. П'ятірка дитячих книг від оглядача з Кропивницького

Яку книжку покласти дітям під ялинку. П'ятірка дитячих книг від оглядача з Кропивницького
. Суспільне Кропивницький

Які книги можна подарувати дітям на новорічні свята? Книжковий оглядач з Кіровоградської області Дмитро Шульга пропонує п'ятірку дитячих книжок й пояснює, чому саме їх уподобав.

Ульф Старк "Маленька книжка про любов"

Якщо говорити про мій суб’єктивний топ різдвяного читання, то цей неймовірно зворушливий твір його вже очолює кілька років. Це історія про хлопчика на ім’я Фред (що в перекладі зі шведської означає "мир"). Якраз починається війна і батька хлопчика відправляють служити на далекий кордон, а головний герой з мамою змушені якось виживати в настільки непрості часи. А тут ще Фред закохується…

Марія Парр "Тоня Ґліммердал"

Наступною ризикну порекомендувати ще одну скандинавську книжку. У найкращих традиціях Астрід Ліндгрен письменниця від імені дитини, майстерно перевтілившись у десятирічну Тоню, розповідає про низку як кумедних, так і помірно драматичних подій з життя крихітного норвезького селища.

Всеволод Нестайко "Тореадори з Васюківки"

Якщо хтось шукатиме книжку, визначну насамперед з видавничого боку, то хочу звернути увагу на цей розкішний ілюстрований фоліант. Як на мене, гідна відповідь серії ілюстрованих видань "Гаррі Поттера". Завдяки малюнкам Ростислава Попського Ява, Павлуша та інші герої цієї української класичної книги стають ближчими сучасним підліткам.

Ірен Роздобудько "Знак потраплянців"

Ця книга має прийтися до смаку цінувальникам жанру пригодницької повісті (та ще й з історичним контекстом). Це продовження "Пригод на острові Клаварен". Головні героїні Клава та Рено опиняються знову в минулому. Тільки тепер мають справу не з піратами, а з запорозькими козаками.

Іван Андрусяк "Різдвяні справи детектива Жерара" і не тільки

Також раджу не оминути увагою серію про морськосвинського детектива Жерара від визнаного автора бешкетної дитячої прози Івана Андрусяка. Тим більше, що одна з частин присвячена Різдву, а ще в одній Жерар з колегами дотепно чинять партизанський спротив російським загарбникам.

На початок